Pozrite si sedem výnimočných reštaurácií

Dobré jedlo je záležitosť nielen dobrého kuchára a šikovnej obsluhy, ale aj atraktívneho prostredia.

Výnimočnosť reštaurácii dodáva nielen kuchár a obsluha.(Zdroj: flickr/cc/jim crossley)

Nasledujúce reštaurácie svojim výnimočným umiestnením priťahujú zákazníkov.

Článok pokračuje pod video reklamou

V jaskyni, Taliansko

Očarujúca reštaurácia v meste Polignano a Mare v južnom Taliansku vznikla pre potešenie šľachty v 18. storočí. Príjemný chládok a výhľad z jaskyne nad Jadranským morom v lete dotvárajú jedinečný kulinársky zážitok.

Reštaurácia Grotta Palazzese Puglia je súčasťou štvorhviezdičkového hotela, ktorý stojí na útese nad jaskyňou, otvorená je od mája do októbra.

Prečítajte si tiež: Field. Pražská hviezda najlepších chutí

Pod morom, Maldivy

Reštaurácia na ostrove Rangali je najznámejšou podmorskou reštauráciou. Ponúka 12 miest v hĺbke 5 metrov pod hladinou mora. Návštevníci sú v akomsi akváriu naruby – voda a ryby sú vonku, súš a ľudia vo vnútri.

To všetko vďaka sklenej kopule, ktorá stála 5 miliónov dolárov. Okrem jedla sa tu dá vychutnať ničím nerušený výhľad na koralový útes plný života.

Loading

...

Prečítajte si tiež: V Chorvátsku si pochutnáte na týchto špecialitách

Na strome, Thajsko

V Soneva Kiri Eco Resort na ostrove Koh Ku v Thajsku si hostia môžu vychutnať dobré jedlo v akomsi koši na strome 15 metrov nad zemou.

Od čašníka sa vyžaduje istá schopnosť akrobacie, pretože prístup ku stolovníkom má len po lanovej dráhe.

Loading

...

Na žeriave, kdekoľvek na svete

S projektom výnimočnej firemnej večere vysoko na oblohe prišla v roku 2006 belgická agentúra Hakuna Matata s The Fun Group.

Odvtedy zorganizovala zavesené na žeriave 40 až 50 metrov nad okolím asi 5 tisíc obchodných rokovaní, svadobných hostín či „obyčajných“ večerí v 45 krajinách sveta.

Od Las Vegas, cez Monako a Marina Dubaj až po pláž Copacabana v Rio de Janeiro.

Prečítajte si tiež: Michelin: Dánsku kraľuje Geranium, Noma je dvojka

V starom lietadle, USA, Čína

Boeing KC-97 z roku 1953 sa pôvodne používal ako vzdušný tanker pre iné lietadlá. Od roku 2002 sa premenil na reštauráciu s kapacitou 42 ľudí.

V Číne v meste Wuhan funguje podobná reštaurácia pre 76 ľudí vo vyradenom Boeingu 737.

Na skale v mori, Zanzibar

Skala, na ktorej stojí táto výnimočná reštaurácia sa z mora týči len kúsok od pláže Pingwe na východnom pobreží ostrova Zanzibar. Je známa najmä rybími špecialitami, počas prílivu sa sem dá dostať iba na lodi.

Prečítajte si tiež: Jedlo v Grécku. Čo stojí za to ochutnať?

V ľadovom zámku, Fínsko

Vo vnútri ľadového zámku v meste Kemi s hotelom, reštauráciou a barom je pod bodom mrazu iba teplota. Odporúča sa teplé oblečenie a jedlo si treba vychutnať čo najrýchlejšie, než vychladne.

Steny zámku sa vytvárajú každoročne nanovo podľa špeciálnych foriem, sú však závislé na počasí. Preto hotel s reštauráciou funguje len od decembra do apríla, kým sa okolitá teplota trvalo neprehupne nad bod mrazu.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  2. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  3. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  4. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  5. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  6. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  7. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov
  10. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!
  1. Záujem o Jarabinky rastie, lákajú na zaujímavé prvenstvo
  2. SME.sk môžete teraz čítať aj bez reklamy
  3. Škola fantázie v Tatralandii. Keď učenie dokáže baviť
  4. Brieždenie pod lomenicou
  5. Dobro, kľúč ku šťastnému osudu
  6. Chcete investovať a zároveň sporiť s 3% úrokom?
  7. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy
  8. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?
  9. Zlatý mok čapujú najlepšie v Prešove. Šarišským Majstrom výčapu
  10. Rezidenčná štvrť bez betónových plotov
  1. Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať 15 919
  2. Arabská exotika: Top hotely v Ománe 13 246
  3. Nášmu telu stačí iba málo vitamínov 10 738
  4. Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov? 7 436
  5. Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku 5 546
  6. Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska! 4 991
  7. Alena Bašistová: Nikomu nejdem brať hlasy a ani s nimi kšeftovať 4 396
  8. Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste 3 914
  9. Luxus a starnúca populácia. Toto sú aktuálne biznisové trendy 3 261
  10. Najužitočnejšia appka 2 717