SME
Pondelok, 30. január, 2023 | Meniny má Ema

Pozrite si sedem výnimočných reštaurácií

Dobré jedlo je záležitosť nielen dobrého kuchára a šikovnej obsluhy, ale aj atraktívneho prostredia.

Výnimočnosť reštaurácii dodáva nielen kuchár a obsluha.Výnimočnosť reštaurácii dodáva nielen kuchár a obsluha. (Zdroj: flickr/cc/jim crossley)

Nasledujúce reštaurácie svojim výnimočným umiestnením priťahujú zákazníkov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V jaskyni, Taliansko

Očarujúca reštaurácia v meste Polignano a Mare v južnom Taliansku vznikla pre potešenie šľachty v 18. storočí. Príjemný chládok a výhľad z jaskyne nad Jadranským morom v lete dotvárajú jedinečný kulinársky zážitok.

Reštaurácia Grotta Palazzese Puglia je súčasťou štvorhviezdičkového hotela, ktorý stojí na útese nad jaskyňou, otvorená je od mája do októbra.

Prečítajte si tiež: Field. Pražská hviezda najlepších chutí Čítajte 

Pod morom, Maldivy

Reštaurácia na ostrove Rangali je najznámejšou podmorskou reštauráciou. Ponúka 12 miest v hĺbke 5 metrov pod hladinou mora. Návštevníci sú v akomsi akváriu naruby – voda a ryby sú vonku, súš a ľudia vo vnútri.

SkryťVypnúť reklamu

To všetko vďaka sklenej kopule, ktorá stála 5 miliónov dolárov. Okrem jedla sa tu dá vychutnať ničím nerušený výhľad na koralový útes plný života.

Loading

...

Prečítajte si tiež: V Chorvátsku si pochutnáte na týchto špecialitách Čítajte 

Na strome, Thajsko

V Soneva Kiri Eco Resort na ostrove Koh Ku v Thajsku si hostia môžu vychutnať dobré jedlo v akomsi koši na strome 15 metrov nad zemou.

Od čašníka sa vyžaduje istá schopnosť akrobacie, pretože prístup ku stolovníkom má len po lanovej dráhe.

Loading

...

Na žeriave, kdekoľvek na svete

S projektom výnimočnej firemnej večere vysoko na oblohe prišla v roku 2006 belgická agentúra Hakuna Matata s The Fun Group.

Odvtedy zorganizovala zavesené na žeriave 40 až 50 metrov nad okolím asi 5 tisíc obchodných rokovaní, svadobných hostín či „obyčajných“ večerí v 45 krajinách sveta.

Od Las Vegas, cez Monako a Marina Dubaj až po pláž Copacabana v Rio de Janeiro.

SkryťVypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Michelin: Dánsku kraľuje Geranium, Noma je dvojka Čítajte 

V starom lietadle, USA, Čína

Boeing KC-97 z roku 1953 sa pôvodne používal ako vzdušný tanker pre iné lietadlá. Od roku 2002 sa premenil na reštauráciu s kapacitou 42 ľudí.

V Číne v meste Wuhan funguje podobná reštaurácia pre 76 ľudí vo vyradenom Boeingu 737.

Načítavam video...

Na skale v mori, Zanzibar

Skala, na ktorej stojí táto výnimočná reštaurácia sa z mora týči len kúsok od pláže Pingwe na východnom pobreží ostrova Zanzibar. Je známa najmä rybími špecialitami, počas prílivu sa sem dá dostať iba na lodi.

Prečítajte si tiež: Jedlo v Grécku. Čo stojí za to ochutnať? Čítajte 

V ľadovom zámku, Fínsko

Vo vnútri ľadového zámku v meste Kemi s hotelom, reštauráciou a barom je pod bodom mrazu iba teplota. Odporúča sa teplé oblečenie a jedlo si treba vychutnať čo najrýchlejšie, než vychladne.

Steny zámku sa vytvárajú každoročne nanovo podľa špeciálnych foriem, sú však závislé na počasí. Preto hotel s reštauráciou funguje len od decembra do apríla, kým sa okolitá teplota trvalo neprehupne nad bod mrazu.

SkryťVypnúť reklamu
Načítavam video...

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Ako skĺbiť remeslo a moderné technológie? Inšpirujte sa Bajkery
  2. Eurohub Rokycany posilňuje a zrýchľuje spojenie s Nemeckom
  3. Bude rok 2023 naozaj náročný na osobné financie?
  4. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to
  5. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi
  6. Trvalá udržateľnosť v obchode – prečo by vás mala zaujímať?
  7. 10 eur za 10 rokov. Mimoriadna ponuka od mimoriadneho časopisu
  8. SCANDI 2023: prehliadka súčasného severského filmu
  1. Kupujete balenú vodu? Vypočítajte si, koľko za ňu ročne miniete!
  2. Táto váha berie vaše chudnutie vážne: Kalórie počíta za vás!
  3. Šetriť energiu sa oplatí. Špecialisti poradili, ako na to
  4. Svalovice sa netreba obávať
  5. Students today, innovators tomorrow, learners forever
  6. Study program MANAGEMENT in English language
  7. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi
  8. Bude rok 2023 naozaj náročný na osobné financie?
  1. Klinčeky Zanzibaru zarobili viac, než neslávny obchod s otrokmi 11 185
  2. 10 eur za 10 rokov. Mimoriadna ponuka od mimoriadneho časopisu 6 530
  3. Trvalá udržateľnosť v obchode – prečo by vás mala zaujímať? 2 003
  4. Stockerka štartuje predaj bytov s cenami, ktoré prekvapia 1 751
  5. Benátky a Verona: zažite pôsobivé kúsky mozaiky severu Talianska 1 594
  6. Košičanom budeme dodávať teplo za tretinové ceny aj tento rok 1 584
  7. Zdravie bez liekov. Lekár namiesto nich predpisuje studenú vodu 1 291
  8. Radi čítate a ešte radšej tvoríte? Toto je 40 dôvodov pre Vás 925
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Soňa Kallová: Pri pobreží Indického oceánu, Keňa
  2. Ladislav Kucharik: India 3 dôležitý hrob a pevnosť
  3. Lubo Repka: Helikoptérou na El Mirador v Guatemale
  4. Lubo Repka: Tikal - najslávnejšie mesto Mayov v Guatemale
  5. Miroslav Galovič: Zimný Londýn. Part 02 - Uličné pojazdné veterány (s bonusom od Harryho Pottera) a dva moderné kúsky.
  6. Martin Majzlan: NP Serengeti – Nekonečné pláne, divoká zver a drkotajúce zuby
  7. Peter Chovanec: Hory a jurty Kirgizska
  8. Ľuboš Vodička: Maličkosti z Malých Karpát: Kamenné tváre a Obelisk
  1. Rastislav Puchala: Vraj je to sfetovaný trpaslík 28 486
  2. Peter Remeselník: Narazil autom do ľudí, zranil chodkyňu a ušiel ! 15 663
  3. Martin Plesch: Pán primátor, načo vlastne máme Mestskú políciu v Bratislave? 8 256
  4. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles 6 072
  5. Ivan Beňovič: Ruský rubeľ sa svetovou menou nestane 4 552
  6. Věra Tepličková: Výlet v Bratislave (z denníka žiaka 3. ročníka ZŠ z Piešťan) 3 841
  7. Ján Šeďo: Sliepky na Ukrajine sú iné ako naše ? 3 823
  8. Tereza Kazdová: Fico má rád pekné ženy, Babiš je na blondíny. Verejný diskurz volá po feministoch 3 735
  1. Monika Nagyova: Plesy nie sú pre singles
  2. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 55. - Antarktída - Ako sa vydali Vivian Fuchs a Edmund Hillary naprieč Antarktídou (1955-1958)
  3. Jiří Ščobák: Je nový II. pilier dlhodobo udržateľný? Ktoré zmeny sú pozitívne a ktoré negatívne?
  4. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Potuluje sa tu starý blázon
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 54. - Antarktída - Posledné tri Byrdove expedície (1939 - 1956)
  6. Jiří Ščobák: Tipovanie je cesta do pekla. Aj keď to robíte so štátnou firmou
  7. Jiří Ščobák: Avatar 2: Začátek nového příběhu
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 53. - Antarktída - Druhá Byrdova antarktická expedícia (1933 - 1935)
SkryťZatvoriť reklamu