SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Pozrite si sedem výnimočných reštaurácií

Dobré jedlo je záležitosť nielen dobrého kuchára a šikovnej obsluhy, ale aj atraktívneho prostredia.

Výnimočnosť reštaurácii dodáva nielen kuchár a obsluha.Výnimočnosť reštaurácii dodáva nielen kuchár a obsluha. (Zdroj: flickr/cc/jim crossley)

Nasledujúce reštaurácie svojim výnimočným umiestnením priťahujú zákazníkov.

V jaskyni, Taliansko

Očarujúca reštaurácia v meste Polignano a Mare v južnom Taliansku vznikla pre potešenie šľachty v 18. storočí. Príjemný chládok a výhľad z jaskyne nad Jadranským morom v lete dotvárajú jedinečný kulinársky zážitok.

Reštaurácia Grotta Palazzese Puglia je súčasťou štvorhviezdičkového hotela, ktorý stojí na útese nad jaskyňou, otvorená je od mája do októbra.

Prečítajte si tiež: Field. Pražská hviezda najlepších chutí Čítajte 

Pod morom, Maldivy

Reštaurácia na ostrove Rangali je najznámejšou podmorskou reštauráciou. Ponúka 12 miest v hĺbke 5 metrov pod hladinou mora. Návštevníci sú v akomsi akváriu naruby – voda a ryby sú vonku, súš a ľudia vo vnútri.

Skryť Vypnúť reklamu

To všetko vďaka sklenej kopule, ktorá stála 5 miliónov dolárov. Okrem jedla sa tu dá vychutnať ničím nerušený výhľad na koralový útes plný života.

Loading

...

Prečítajte si tiež: V Chorvátsku si pochutnáte na týchto špecialitách Čítajte 

Na strome, Thajsko

V Soneva Kiri Eco Resort na ostrove Koh Ku v Thajsku si hostia môžu vychutnať dobré jedlo v akomsi koši na strome 15 metrov nad zemou.

Od čašníka sa vyžaduje istá schopnosť akrobacie, pretože prístup ku stolovníkom má len po lanovej dráhe.

Loading

...

Na žeriave, kdekoľvek na svete

S projektom výnimočnej firemnej večere vysoko na oblohe prišla v roku 2006 belgická agentúra Hakuna Matata s The Fun Group.

Odvtedy zorganizovala zavesené na žeriave 40 až 50 metrov nad okolím asi 5 tisíc obchodných rokovaní, svadobných hostín či „obyčajných“ večerí v 45 krajinách sveta.

Od Las Vegas, cez Monako a Marina Dubaj až po pláž Copacabana v Rio de Janeiro.

Skryť Vypnúť reklamu
Prečítajte si tiež: Michelin: Dánsku kraľuje Geranium, Noma je dvojka Čítajte 

V starom lietadle, USA, Čína

Boeing KC-97 z roku 1953 sa pôvodne používal ako vzdušný tanker pre iné lietadlá. Od roku 2002 sa premenil na reštauráciu s kapacitou 42 ľudí.

V Číne v meste Wuhan funguje podobná reštaurácia pre 76 ľudí vo vyradenom Boeingu 737.

Načítavam video...

Na skale v mori, Zanzibar

Skala, na ktorej stojí táto výnimočná reštaurácia sa z mora týči len kúsok od pláže Pingwe na východnom pobreží ostrova Zanzibar. Je známa najmä rybími špecialitami, počas prílivu sa sem dá dostať iba na lodi.

Prečítajte si tiež: Jedlo v Grécku. Čo stojí za to ochutnať? Čítajte 

V ľadovom zámku, Fínsko

Vo vnútri ľadového zámku v meste Kemi s hotelom, reštauráciou a barom je pod bodom mrazu iba teplota. Odporúča sa teplé oblečenie a jedlo si treba vychutnať čo najrýchlejšie, než vychladne.

Steny zámku sa vytvárajú každoročne nanovo podľa špeciálnych foriem, sú však závislé na počasí. Preto hotel s reštauráciou funguje len od decembra do apríla, kým sa okolitá teplota trvalo neprehupne nad bod mrazu.

Skryť Vypnúť reklamu
Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 27 085
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 354
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 978
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 013
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 640
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 427
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 603
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 490
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 341
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 316
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu