SME
Piatok, 24. január, 2020 | Meniny má Timotej

Dobrú reštauráciu spoznáte aj podľa rýchlo prežúvajúcich hostí

Paríž 30. januára (TASR) Ak po prvý raz čakáte na voľný stôl v novootvorenej štýlovej reštaurácii, môžete si utvoriť obraz o kvalite podávaného jedla ...

Paríž 30. januára (TASR) Ak po prvý raz čakáte na voľný stôl v novootvorenej štýlovej reštaurácii, môžete si utvoriť obraz o kvalite podávaného jedla aj podľa správania hostí.

Podľa najnovšej štúdie francúzskych vedcov zverejnenej v magazíne Neuroscience and Behaviour Reviews sa dá kvalitné jedlo odhaliť podľa rýchlosti prežúvania: čím je jedlo chutnejšie, tým rýchlejšie ľudia prežúvajú.

Francúzsky tím študujúci stravovacie návyky ľudí zistil, že ľudia strávia oveľa menej času prežúvaním jedla, keď im chutí. Aj čas medzi jednotlivými hltmi je vtedy kratší.

Naopak, ak konzumentom jedlo veľmi nechutí, prežúvajú ho dlhšie a aj čas medzi sústami sa predlžuje.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  3. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  6. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  7. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  8. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  9. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  10. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Košičan Erik Ňarjaš vyzve do tanca parlament!
  3. Úrazy v zimnom období sú častou príčinou práceneschopnosti
  4. Kaufland daroval Centru voľného času v Skalici 4 016 €
  5. OMV otvára novú čerpaciu stanicu v Liptovskom Mikuláši
  6. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  7. Rádio Košice počúva každý tretí Košičan
  8. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  9. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  10. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 21 142
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 472
  3. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 677
  4. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 662
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 943
  6. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 733
  7. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 7 647
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 7 271
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 7 208
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 7 195