Na Pezinskej babe sa už lyžuje

K obľúbeným lyžiarskym cieľom Bratislavčanov už tradične patrí Pezinská baba. Podľa aktuálnych informácií sú na nej veľmi dobré snehové podmienky - dvadsať technického a dvadsaťpäť centimetrov prírodného snehu. Lyžuje sa na svahu VL 500. Podľa záujmu ...


FOTO SME - PAVOL MAJER

K obľúbeným lyžiarskym cieľom Bratislavčanov už tradične patrí Pezinská baba. Podľa aktuálnych informácií sú na nej veľmi dobré snehové podmienky - dvadsať technického a dvadsaťpäť centimetrov prírodného snehu. Lyžuje sa na svahu VL 500. Podľa záujmu je aj večerné lyžovnie. Aktuálne informácie získate na telefónnom čísle 033/640 23 12. Funguje tam aj požičovňa lyží a topánok (aj pre bežkárov), kde vám nabrúsia hrany lyží a problémom nie je ani nákup základného lyžiarskeho oblečenia. Informácie o službách dostanete na telefónnom čísle 0905 975 352.

V okolí Bratislavy sa dalo pred pár rokmi lyžovať ešte aj na Zochovej chate. Pri „Zoške“ si však zalyžujete iba vtedy, ak svah vyšliapete. Vlek tu už totiž druhú sezónu nefunguje.

V prípade, že sa chcete dostať na Pezinskú babu autobusom, najvýhodnejší je autobusový spoj zo stanice Mlynské nivy, ktorý cez víkendy odchádza o 7.25. Na Štedrý deň, 1. sviatok vianočný a Nový rok však autobus nepremáva. Druhý spoj odchádza z hlavnej autobusovej stanice počas víkendov o 15.00. Spojenie na Zochovu chatu: 8.35, 13.30, 16.20, 19.40.

Ani na prímestskom svahu Nad tromi zajacami v Rači si veľmi nezalyžujete, lebo vlek niekto úplne rozkradol a Rača nemá prostriedky na jeho renováciu a sprevádzkovanie. Ani lanovka na Kamzík nejazdí, hrdzavie a celá lokalita je v čoraz horšom stave.

(eta, slo)

Na Pezinskej babe v špičkovej sezóne (od 21. decembra do 6. januára) zaplatí dospelý za jeden deň lyžovania 350 korún, deti nad šesť rokov 230 korún. Od 7. januára do 16. februára bude dospelý platiť 300 a dieťa 200 korún. Detský lanový vlek (H-60), určený pre deti do 6 rokov, je zdarma po celú sezónu. V ponuke sú aj zľavnené dopoludňajšie lístky, lístky pre deti do 140 cm vzrastu a seniorov nad 65 rokov a bodové lístky na presný počet jázd.

Kto chce lyžovať popoludní od piatej do deviatej večer, potrebuje lístok na večerné lyžovanie. V špičkovej sezóne stojí na štyri hodiny 290 a pre deti 210 korún. Lacnejšie je lyžovanie od 19.00 do 21.00. Lístky stoja 180 a 110 korún.

Najčítanejšie na SME Cestovanie


Inzercia - Tlačové správy


  1. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  2. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  3. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Už aj seniori presadajú do SUV
  2. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  3. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  6. Stavebný úrad neoprávnene predĺžil americkej ambasáde lehotu
  7. Grantová výzva na vykonávanie činností centier Europe Direct
  8. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  10. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 22 953
  2. Ako sme jazdili v socializme 2 392
  3. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 428
  4. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me 1 328
  5. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 986
  6. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 874
  7. Zo stredomorskej stravy sa nepriberá 851
  8. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 802
  9. Túžite po práci z pláže? 7 rád, ako sa stať digitálnym nomádom 680
  10. Prísne kontroly a veľa tepla. Takto sa vyrába mlieko 672