SME
Štvrtok, 29. júl, 2021 | Meniny má MartaKrížovkyKrížovky

Sladké múzeum čokolády vo Viedni

Od roku 1953 ponúka Walter Heindl milovníkom špecialít širokú paletu čokoládových výrobkov - medzinárodne uznávané značky ako Mozart-likér, Capucino-likér, Mozartky či inovatívne výrobky Sissi-fialky a toliare Johanna Straussa. Tradičná viedenská konfisé


FOTO - ARCHÍV

ria Heindl na ulici Willendorfergasse 2-8 zrealizovala pre milovníkov čokolády i špeciálne múzeum.

V „čokoládovom svete“ sa na pohovke lahodne rozvaľuje „Muse au chocolat“. Táto sladká, čokoládová múza v životnej veľkosti je len jednou z atrakcií v prvom viedenskom múzeu čokolády.

Walter a Andreas Heindlovci z cukrárenskej výrobne Heindl umožňujú priateľom čokolády v novootvorenom múzeu nahliadnuť do tajomstiev výroby cukroviniek, informujú o kakau ako i o jeho výsadbe, zbere a spracovaní.

Príbeh premeny kakaového struku na čokoládový bonbón je sladký, no sú to zároveň i dramatické dejiny toho obdobia, keď Španieli začali dobýjať „nový svet“. Kakao, spočiatku Indiánmi uctievané ako „pokrm Bohov“ a neskôr používané ako platidlo, bolo v Európe najprv luxusným pokrmom, určeným pre cisárov a kráľov. Kultiváciou a systematickou výsadbou sa stalo všeobecne dostupným a postupne vstúpilo do kuchýň všetkých spoločenských vrstiev. V múzeu čokolády sa teda z pohľadu odborníka dozviete o dlhej ceste kakaového struku, priblížia vám i čokoládový obal tzv. couverture, majstrov výroby čokoládových bonbónov, tajomstvo plnenia bonbónov likérmi alebo marcipánom ako i najmodernejšie, počítačom riadené linky na výrobu čokolády.

Múzeum čokolády je otvorené od pondelka do piatka od 8.00 do 12.00 h. Na prehliadku múzea je treba vopred sa objednať, prístupné len pre skupiny (min. 15 osôb) na tel. čísle: 0043.1.667 21 10-0. Jednotlivci sa môžu pridať k už objednaným skupinám.

(tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky
  2. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  3. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  4. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  5. Čítajte SME.sk odomknuté a bez reklamy
  6. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach?
  7. Lenivý brunch s Muchom
  8. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti
  9. VÚB banka ešte viac posilní leasingové služby
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny
  1. Work-life balance: Technológie pre život v rovnováhe
  2. Jeden deň na Bratislavu nestačí
  3. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  4. Do portfólia Proxenty pribudol projekt na Šancovej
  5. 60 rokov tradície s ekologickým srdcom a modernou víziou
  6. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké?
  7. Keď ekológia spája
  8. Wüstenrot predstavuje novú stratégiu pre slovenský trh
  9. Na zmenu zdravotnej poisťovne vám po novom stačia 3 minúty
  10. Brusnica – lahodná i účinná zároveň
  1. Úchvatná Petra: Stovky rokov zabudnutá v jordánskej púšti 11 302
  2. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 5 138
  3. Od Česka až po Jadran 3 626
  4. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 415
  5. Nová sála i námestie. Trnavské Mýto sa stane novým centrom 3 284
  6. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 3 117
  7. Ako sa nepripraviť o zákazníkov bez hotovosti 3 111
  8. Slovenské čučoriedky? Nemusíte ísť do lesa, kúpite ich v reťazci 2 897
  9. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 2 760
  10. Sudoku na leto: Nenechajte sivé bunky zaháľať ani cez prázdniny 2 155
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu