SME
Pondelok, 8. august, 2022 | Meniny má Oskar

Sladké múzeum čokolády vo Viedni

Od roku 1953 ponúka Walter Heindl milovníkom špecialít širokú paletu čokoládových výrobkov - medzinárodne uznávané značky ako Mozart-likér, Capucino-likér, Mozartky či inovatívne výrobky Sissi-fialky a toliare Johanna Straussa. Tradičná viedenská konfisé


FOTO - ARCHÍV

ria Heindl na ulici Willendorfergasse 2-8 zrealizovala pre milovníkov čokolády i špeciálne múzeum.

V „čokoládovom svete“ sa na pohovke lahodne rozvaľuje „Muse au chocolat“. Táto sladká, čokoládová múza v životnej veľkosti je len jednou z atrakcií v prvom viedenskom múzeu čokolády.

Walter a Andreas Heindlovci z cukrárenskej výrobne Heindl umožňujú priateľom čokolády v novootvorenom múzeu nahliadnuť do tajomstiev výroby cukroviniek, informujú o kakau ako i o jeho výsadbe, zbere a spracovaní.

Príbeh premeny kakaového struku na čokoládový bonbón je sladký, no sú to zároveň i dramatické dejiny toho obdobia, keď Španieli začali dobýjať „nový svet“. Kakao, spočiatku Indiánmi uctievané ako „pokrm Bohov“ a neskôr používané ako platidlo, bolo v Európe najprv luxusným pokrmom, určeným pre cisárov a kráľov. Kultiváciou a systematickou výsadbou sa stalo všeobecne dostupným a postupne vstúpilo do kuchýň všetkých spoločenských vrstiev. V múzeu čokolády sa teda z pohľadu odborníka dozviete o dlhej ceste kakaového struku, priblížia vám i čokoládový obal tzv. couverture, majstrov výroby čokoládových bonbónov, tajomstvo plnenia bonbónov likérmi alebo marcipánom ako i najmodernejšie, počítačom riadené linky na výrobu čokolády.

Múzeum čokolády je otvorené od pondelka do piatka od 8.00 do 12.00 h. Na prehliadku múzea je treba vopred sa objednať, prístupné len pre skupiny (min. 15 osôb) na tel. čísle: 0043.1.667 21 10-0. Jednotlivci sa môžu pridať k už objednaným skupinám.

(tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za vysokou spotrebou sa často skrýva zlá kondícia motora
  2. Odomknite si články na mobile a počítači. Stačí jedno predplatné
  3. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  4. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  5. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  6. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať
  7. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha
  8. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila
  1. Čo robiť, aby dieťa neskončilo v nemocnici s črevnou virózou?
  2. Odomknite si články na mobile a počítači. Stačí jedno predplatné
  3. Goralské folklórne slávnosti po prvýkrát priamo v horách
  4. Za vysokou spotrebou sa často skrýva zlá kondícia motora
  5. Ktoré regionálne projekty podporí Nadácia COOP Jednota?
  6. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete
  7. Kde u nás kúpite domácke potraviny
  8. Na Oravskej priehrade s Kalim aj Spievankovom. Vidíme sa naživo
  1. Pláže Dominikánskej republiky kraľujú medzi najlepšími na svete 9 785
  2. 100 ovocných druhov, ktoré u nás dokážeme pestovať 7 216
  3. Dráčik nepúta príbehom, ale perlami ducha 6 425
  4. Pozrite si, kedy hrá futbalové zápasy vaše mesto či dedina 6 317
  5. Miliónová autorka Táňa K. Vasilková: Po úspechu som netúžila 5 533
  6. Kde u nás kúpite domácke potraviny 2 701
  7. Dobrá správa pre pacientov s cukrovkou 2 491
  8. Vypnite si reklamu na SME.sk a odomknite všetky články 2 120
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Blogy SME

  1. Vladimír Benčík: Malta 1/3 – návšteva u „hadích kňazov“ s dlhými lebkami
  2. Blanka Ulaherová: Konečne opäť Bosna
  3. Martin Majzlan: Skaza a tragédia Aralského jazera
  4. Ján Komrska: Hora Harvard, Kolorádo
  5. Aleš Tvrdý: Vlakom po Európe
  6. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914
  7. Soňa Fröhlichová: Na švajčiarskej hore Mont Fort servírujú syrové fondue vo výške 3300 metrov nad morom
  8. Irena Šimuneková: Na návšteve u susedov - Strážnice a okolie časť 1.
  1. Věra Tepličková: A to je koniec, vážení! Čaká nás už len zima, hlad a beznádej... Ak nezasiahne Matovič... 97 499
  2. Martin Sústrik: Korupcia v ruskej armáde 26 652
  3. Tomáš Harustiak: Kto šetrí ma za tri / Ako vyžiť z minimálnej mzdy ? / Dá sa vyžiť z minimálnej mzdy ? / Prečo Slováci nemajú peniaze / Ako vyžiť z dôchodku / 10 587
  4. Ján Šeďo: Očovčania majú do zajtra hladovku, obchod "stráži" medveď ! 7 459
  5. Jana Melišová: Svet sa zmenil... 7 362
  6. Post Bellum SK: Hromady mŕtvych a nočné mory o Varšavskom povstaní 4 272
  7. Vladimir Skala: Padá bankový sektor v Číne? 4 179
  8. Ján Valchár: Ako Rusko na kozmonautov nemalo, ale flotilu lietadlových lodí budovať chcelo 3 220
  1. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 45. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 3/3 - Návrat do civilizácie, 1914
  2. Jiří Ščobák: Kde dnes môžeme ušetriť? Znížiť spotrebu a náklady?
  3. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Ružinovská televízia - pod kontrolou politikov
  4. Jiří Ščobák: Proč bychom si měli zapamatovat jméno Anna Chadimová? Co nám po ní zůstalo?
  5. Jiří Ščobák: Krásne a zaujímavé historické poistné zmluvy: Existovala aj čisto slovenská poisťovňa? A čo bola „zmluva odvážna“?
  6. Monika Nagyova: O žene, ktorá milovala rúško
  7. Martina Hilbertová: Márnivé dcéry z Bratislavy: Novomestská parkovacia: Firma bez kontroly, ktorá nepodnikala, iba míňala
  8. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 44. - Arktída - Posledná plavba lode Karluk 2/3 - Skaza lode Karluk, 1913 - 1914
SkryťZatvoriť reklamu