SME
Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Sladké múzeum čokolády vo Viedni

Od roku 1953 ponúka Walter Heindl milovníkom špecialít širokú paletu čokoládových výrobkov - medzinárodne uznávané značky ako Mozart-likér, Capucino-likér, Mozartky či inovatívne výrobky Sissi-fialky a toliare Johanna Straussa. Tradičná viedenská konfisé


FOTO - ARCHÍV

ria Heindl na ulici Willendorfergasse 2-8 zrealizovala pre milovníkov čokolády i špeciálne múzeum.

V „čokoládovom svete“ sa na pohovke lahodne rozvaľuje „Muse au chocolat“. Táto sladká, čokoládová múza v životnej veľkosti je len jednou z atrakcií v prvom viedenskom múzeu čokolády.

Walter a Andreas Heindlovci z cukrárenskej výrobne Heindl umožňujú priateľom čokolády v novootvorenom múzeu nahliadnuť do tajomstiev výroby cukroviniek, informujú o kakau ako i o jeho výsadbe, zbere a spracovaní.

Príbeh premeny kakaového struku na čokoládový bonbón je sladký, no sú to zároveň i dramatické dejiny toho obdobia, keď Španieli začali dobýjať „nový svet“. Kakao, spočiatku Indiánmi uctievané ako „pokrm Bohov“ a neskôr používané ako platidlo, bolo v Európe najprv luxusným pokrmom, určeným pre cisárov a kráľov. Kultiváciou a systematickou výsadbou sa stalo všeobecne dostupným a postupne vstúpilo do kuchýň všetkých spoločenských vrstiev. V múzeu čokolády sa teda z pohľadu odborníka dozviete o dlhej ceste kakaového struku, priblížia vám i čokoládový obal tzv. couverture, majstrov výroby čokoládových bonbónov, tajomstvo plnenia bonbónov likérmi alebo marcipánom ako i najmodernejšie, počítačom riadené linky na výrobu čokolády.

Múzeum čokolády je otvorené od pondelka do piatka od 8.00 do 12.00 h. Na prehliadku múzea je treba vopred sa objednať, prístupné len pre skupiny (min. 15 osôb) na tel. čísle: 0043.1.667 21 10-0. Jednotlivci sa môžu pridať k už objednaným skupinám.

(tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Home (ale aj) Office
  2. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  4. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Zelená Bratislava
  8. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  9. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  10. Záujem o akcie Pilulky prekonal naše očakávania
  1. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Zelená Bratislava
  4. Ruža zmeny
  5. Úpravy automobilov pre ZŤP
  6. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  7. Mladí ľudia vstupujú do druhého piliera už aj cez internet
  8. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  9. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  10. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 27 672
  2. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 23 131
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 161
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 871
  5. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 688
  6. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 10 486
  7. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 781
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 144
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 8 963
  10. Budúcnosť v digitále je plná žien. V čom majú pred mužmi navrch? 8 624
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu