SME
Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Jedlá z medvedieho mäsa si vyberajú najmä zahraniční turisti

Martin 30. augusta (TASR) - Jedlá z medvedieho mäsa ponúkajú niektoré slovenské reštaurácie. V lokalite Turca, kde sa medvede často zatúlajú do blízkosti ...

Martin 30. augusta (TASR) - Jedlá z medvedieho mäsa ponúkajú niektoré slovenské reštaurácie. V lokalite Turca, kde sa medvede často zatúlajú do blízkosti ľudí, si tento druh mäsa objednávajú najmä zahraniční turisti.

Z medveďa hnedého pripravujú v niektorých reštauráciách rôzne špeciality. Ako pre TASR povedal šéfkuchár jedného z martinských hotelov Rastislav Hajduček, medvedie plece je chutné upečené, zo stehna pripravujú prírodné rezne. Výborne chutí pripravené s brusnicami, aj ako tradičný guláš. Medvedina má podľa šéfkuchára typickú divinovú chuť, od mäsa z ostatnej zveri by ho asi ani sám chuťovo nerozoznal. O tento atraktívny druh je zo strany zákazníkov veľký záujem. Zo zahraničných návštevníkov Martina si ho najčastejšie vyberú Nemci, Slováci ochutnajú nanajvýš guláš.

Skryť Vypnúť reklamu

Zo 160 kg medveďa je zužitkovateľných asi 80 kg mäsa. Jeho cena je vyššia ako bravčoviny a hovädziny, ale nižšia ako jeleniny. "Hovorí sa, že najchutnejšie z medveďa sú labky, ale opak je pravdou," povedal pre TASR poľovník Miroslav Tvarožný z Turian. Sám ich skúšal variť a boli tvrdé aj po štyroch hodinách. Medvedina je podľa neho veľmi húžvové mäso a okrem diviny pripomína chuťou aj mäso zo psa.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  4. Fresh Market má novú predajňu Sanagro. Takto to tam vyzerá
  5. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  6. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  7. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  8. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  9. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  10. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  1. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  2. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  5. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  6. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  7. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  8. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  9. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  10. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 20 086
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 18 927
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 14 071
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 216
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 660
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 316
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 10 728
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 10 537
  9. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 10 258
  10. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 258
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu