SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Za vychýrenou husacinou prichádzajú do Slovenského Grobu desaťtisíce turistov

Slovenský Grob 26. augusta (TASR) - Na II. ročník dňa otvorených dverí prevádzok s husacími špecialitami pozývajú do Slovenského Grobu miestni podnikatelia.

Toto podujatie, ktorým sa otvára tradičná husacia sezóna, sa uskutoční v sobotu 31. augusta.

Výhodou otváracieho dňa pre všetkých účastníkov je, že každá z 15 zúčastnených prevádzok ponúka jednotnú cenu 109 Sk za klasické menu, pozostávajúce z 200 gramov husaciny a dvoch lokší s oblohou, povedal dnes pre TASR predseda miestnych "husacích" podnikateľov Ľuboš Libič.

Okrem vychýrenej pochúťky ponúkne Slovenský Grob návštevníkom bohatý kultúrny program, v ktorom vystúpia ľudovoumelecké súbory rôznych vekových kategórií, folklórne tanečné formácie a skupina Kometa, dodal starosta obce Jozef Javorka.

Skryť Vypnúť reklamu

V Slovenskom Grobe žije 1870 obyvateľov, no ročne ho navštívia desaťtisíce turistov nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Exponovaná pivnica Zlatá hus rodiny Jajcayových sa môže pochváliť nejednou návštevou hláv štátu, premiérov, ministrov či arcibiskupov. Na vyše storočnú tradíciu pečených husí úspešne nadviazali i novší podnikatelia v Grobskom či Zelenom dvore. Významnou novinkou v ponuke je, že k husacine podávajú široký sortiment kvalitných odrodových vín z malokarpatskej oblasti.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  6. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí, ako sa stravovovať zdravo
  2. Počas koronakrízy vzrástli obavy z dopadov práceneschopnosti
  3. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  6. Budovanie zelenej značky
  7. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  8. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  9. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  10. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 29 189
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 698
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 16 796
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 094
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 707
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 510
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 600
  8. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 522
  9. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 396
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 343
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu