SME
Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Zahraniční turisti vyhľadávajú špeciality liptovskej kuchyne

Liptovský Mikuláš 10. augusta (TASR) - Približne päťsto turistov, predovšetkým zo zahraničia, vybavia denne v Informačnom centre mesta (ICM) v Liptovskom ...

Liptovský Mikuláš 10. augusta (TASR) - Približne päťsto turistov, predovšetkým zo zahraničia, vybavia denne v Informačnom centre mesta (ICM) v Liptovskom Mikuláši. Je to asi o 20 percent viacej ako vlani. Medzi nimi prevládajú Poliaci, Holanďania, Nemci. V hojnom počte začali tohto roku prichádzať do kraja pod Tatrami aj českí návštevníci, pre ktorých sa stali pobyty na Slovensku veľmi lacné po posilnení českej koruny.

Turisti chodia na Liptov predovšetkým spoznávať prírodné krásy. Veľmi často však hľadajú aj čosi iné, špeciality slovenskej a regionálnej kuchyne. Tie je veľmi namáhavé nájsť, tvrdí vedúca liptovskomikulášskej ICM Jana Piatková. Na jedálnych lístkoch takmer vymizli bryndzové halušky, ale naopak nechýbajú tam rôzne jedlá čínskej kuchyne a podobne. Pracovníci ICM, ako tvrdí ich vedúca, majú značné problémy poradiť návštevníkovi, kde by mohli ochutnať jedlá tradičnej ľudovej kuchyne. V meste L. Mikuláš sa nachádza len jedna reštaurácia, ktorá ich ponúka a tá býva zväčša plná. Istý dlhoročný pracovník v cestovnom ruchu na Liptove, na obhajobu prevádzkovateľov reštaurácií uviedol, že vymiznutie špecialít liptovskej kuchyne zo zariadení verejného stravovania súvisí s prácnosťou ich prípravy. V mnohých reštauráciách objavili spôsob ako uspokojiť a zároveň prekabátiť hosťa túžiaceho po krajových kulinárskych zvláštnostiach. Pripravia mu jedlo z polotovarov, vrátane mrazených, čo cudzinec nedokáže rozpoznať.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  10. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  1. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  6. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  7. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  8. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  9. Úprava osobného motorového vozidla
  10. Important information for Brazilians living in Slovakia
  1. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 16 602
  2. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 16 349
  3. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 12 620
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 985
  5. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 11 544
  6. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 11 414
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 182
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 604
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 513
  10. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje 9 459
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu