Zahraniční turisti vyhľadávajú špeciality liptovskej kuchyne

Liptovský Mikuláš 10. augusta (TASR) - Približne päťsto turistov, predovšetkým zo zahraničia, vybavia denne v Informačnom centre mesta (ICM) v Liptovskom ...

Liptovský Mikuláš 10. augusta (TASR) - Približne päťsto turistov, predovšetkým zo zahraničia, vybavia denne v Informačnom centre mesta (ICM) v Liptovskom Mikuláši. Je to asi o 20 percent viacej ako vlani. Medzi nimi prevládajú Poliaci, Holanďania, Nemci. V hojnom počte začali tohto roku prichádzať do kraja pod Tatrami aj českí návštevníci, pre ktorých sa stali pobyty na Slovensku veľmi lacné po posilnení českej koruny.

Turisti chodia na Liptov predovšetkým spoznávať prírodné krásy. Veľmi často však hľadajú aj čosi iné, špeciality slovenskej a regionálnej kuchyne. Tie je veľmi namáhavé nájsť, tvrdí vedúca liptovskomikulášskej ICM Jana Piatková. Na jedálnych lístkoch takmer vymizli bryndzové halušky, ale naopak nechýbajú tam rôzne jedlá čínskej kuchyne a podobne. Pracovníci ICM, ako tvrdí ich vedúca, majú značné problémy poradiť návštevníkovi, kde by mohli ochutnať jedlá tradičnej ľudovej kuchyne. V meste L. Mikuláš sa nachádza len jedna reštaurácia, ktorá ich ponúka a tá býva zväčša plná. Istý dlhoročný pracovník v cestovnom ruchu na Liptove, na obhajobu prevádzkovateľov reštaurácií uviedol, že vymiznutie špecialít liptovskej kuchyne zo zariadení verejného stravovania súvisí s prácnosťou ich prípravy. V mnohých reštauráciách objavili spôsob ako uspokojiť a zároveň prekabátiť hosťa túžiaceho po krajových kulinárskych zvláštnostiach. Pripravia mu jedlo z polotovarov, vrátane mrazených, čo cudzinec nedokáže rozpoznať.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  9. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto
  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  3. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  4. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  5. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  8. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  9. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  10. OMV pozýva na pretekársky supervíkend na okruhu Slovakiaring
  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 9 819
  2. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 9 629
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 7 935
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 7 422
  5. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 6 107
  6. Nie sme žiadni paštikári. Slováci už dovolenkujú inak 4 842
  7. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 426
  8. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 3 933
  9. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 3 529
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu! 3 187