SME
Štvrtok, 22. október, 2020 | Meniny má SergejKrížovkyKrížovky

Na Spišskom salaši uvarili rekordný zemiakovo-bryndzový piroh

Spišské Podhradie 28. júla (TASR) - Piroh so zemiakovo-bryndzovou plnkou, ktorý uvarili dnes na Spišskom salaši v Spišskom Podhradí v rámci Dní tradičnej ...

Spišské Podhradie 28. júla (TASR) - Piroh so zemiakovo-bryndzovou plnkou, ktorý uvarili dnes na Spišskom salaši v Spišskom Podhradí v rámci Dní tradičnej kultúry 2002, meria rekordných 144 cm. Na piroh použili 3 kg múky a 2 kg plnky a po uvarení, po zmeraní a overení výsledku notárom ho rozdali prítomnému obecenstvu.

Pri minuloročnej premiére sa organizátorom z Národného osvetového centra (NOC) a kolektívu kuchárov zo Spišského salaša podarilo uvariť piroh o 37 cm menší.

Jana Kaplanová, námestníčka generálneho riaditeľa NOC, vyjadrila veľkú spokojnosť s priebehom podujatia, ktorého dvojdňový program doplnili vystúpenia viacerých folklórnych súborov zo Spiša a Šariša. Potešila ju aj návšteva asi 1000 zvedavcov. Navyše niekoľko odvážlivcov sa usilovalo získať titul Majstra piroha, teda stať sa najrýchlejším "jedákom" bryndzových pirohov zapitých mliekom. Vydobyl si ho miestny občan Ľuboš Kudas. Do súťaže sa zapojili aj tri ženy, ale najlepšia z nich skončila až s tzv. drevenou medailou, teda na 4. mieste.

Skryť Vypnúť reklamu

Návštevníci mohli ochutnať aj iné tradičné jedlá spišskej kuchyne, ako sú džadky či kuľaša.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Päť chýb pri zateplení strechy
  4. Vitajte v postapokalyptickom svete
  5. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  6. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  7. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  8. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  9. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  2. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  3. Programátori prezradili, čo ich v práci najviac motivuje
  4. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  5. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  6. Úprava osobného motorového vozidla
  7. Important information for Brazilians living in Slovakia
  8. Prečo sú dnes ryby také dôležité?
  9. Vitajte v postapokalyptickom svete
  10. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 17 841
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 17 278
  3. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 15 086
  4. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 12 661
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 868
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 928
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 592
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 509
  9. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 414
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 292
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu