Stotisíc turistov ročne príde do Grobu na husacinu
Slovenský Grob neďaleko Bratislavy je známy najmä svojimi gastronomickými špecialitami, dobrým vínom z Malokarpatskej oblasti a krásnymi paličkovanými čipkami.
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Ako povedal starosta obce Jozef Javorka, ročne navštívi Slovenský Grob s 1870 obyvateľmi vyše stotisíc turistov, ktorí vyhľadávajú najmä chutne upečenú husacinu s lokšami. Úvodnú prezentáciu tohtoročnej sezónnej pripravenosti plánujú na 31. augusta, keď sa uskutoční II. ročník otvorených dverí grobských gastronomických podnikateľov, kde bude ochutnávka husacích špecialít s hudobným sprievodom folklórnych kapiel bratislavského regiónu.
Vlani získal Slovenský Grob cenu v súťaži Dedina roka, ktorú vyhlasuje ministerstvo životného prostredia. V tomto roku by Grobčania súťaž radi vyhrali a reprezentovali tak Slovensko na podobnej súťaži v rámci členských a kandidujúcich krajín do Európskej únie. V dedine plánujú rozšíriť obecné parkovacie plochy, zveľadiť miestnu zeleň a vyhlásili súťaž o najkrajšiu predzáhradku. Predovšetkým však chcú dokončiť prvú etapu kanalizácie v obci. (tasr)