Hotely a reštaurácie v SR budú opäť pod drobnohľadom hodnotiteľov

Bratislava/Banská Bystrica 26. septembra (TASR) - Dovedna 149 hotelov, penziónov a reštaurácií zastrešených profesijnou organizáciou bude od 1. októbra ...

Bratislava/Banská Bystrica 26. septembra (TASR) - Dovedna 149 hotelov, penziónov a reštaurácií zastrešených profesijnou organizáciou bude od 1. októbra pod drobnohľadom hodnotiteľov spoločnosti PASS Slovakia. Zväz hotelov a reštaurácií (ZHR) SR totiž vyhlásil 11. ročník súťaže o najlepší Hotel a Reštauráciu roka 2007.

Zámerom súťaže je poskytnúť všetkým členom zväzu, ale aj verejnosti, aktuálny obraz o kvalite poskytovaných ubytovacích i stravovacích služieb v roku 2007, informovala ďalej TASR Blanka Frátriková zo ZHR SR so sídlom v Banskej Bystrici. Hodnotenie už tretí rok bude v réžii spoločnosti PASS ako poskytovateľa služby MysteryMan. Po skúsenostiach využije aj v tomto roku metódu utajeného hodnotenia (mystery shopping). Rast záujmu zo strany členských hotelov o súťaž a hodnotiace správy svedčia o správnej voľbe prístupu k súťaži.

Podľa tejto metódy hodnotitelia navštívia jednotlivé hotely v ostatných troch mesiacoch tohto roka. Hodnotené budú všetky ubytovacie zariadenia cestovného ruchu - členovia ZHR, a to bez povinnosti prihlásiť sa do súťaže. Zväz tak chce získať reprezentatívny obraz o ich úrovni.

"Keďže sa ukazuje, že kľúčom k úspechu ubytovacieho zariadenia je recepcia, v prvom kole hodnotenia budú pracovníci firmy PASS sledovať prácu tímu recepcie, od rezervácie až po starostlivosť o hosťa počas jeho pobytu v zariadení. Ukazuje sa totiž, že neraz ani v špičkovo vybavených hoteloch nevedia vytvoriť skvelý pocit pre hosťa," uviedol výkonný riaditeľ PASS Vladimír Magula. Hodnotiteľom pôjde o komplexné hodnotenia každého zariadenia. Len ten hotel, penzión a reštaurácia, ktoré budú vynikať vo všetkých hodnotených kritériách, majú šancu uspieť. Dôraz sa bude klásť na vyváženosť kvality poskytovaných produktov a služieb zariadenia.

V prvom kole absolvujú hodnotitelia testovanie napr. hotela bez toho, aby tam prenocovali. Popri práci recepcie zhodnotia aj úroveň izby a celého hotela, súlad jeho vybavenia s vyhláškou a úroveň fakultatívnych produktov. Po ukončení kola sa hodnotiteľ v hoteli preukáže preukazom s vyznačením pečiatky zväzu a podpisom jeho prezidentky. Až z posúdenia tohto kola bude vypracovaný rebríček zariadení s bodovým hodnotením.

Do druhého kola postúpia zariadenia z prvých 10 miest v rámci každej zo 4 kategórií (hotely****; hotely***; hotely**, hotely*, penzióny a reštaurácie).

Počas druhého kola už hodnotiteľ v izbe prespí, absolvuje raňajky, obed alebo večeru a navštívi aj bar. Výsledkom bude komplexné zhodnotenie poskytovaných služieb.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 16 715
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 561
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 961
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 140
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 258
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 658
  7. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 4 371
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 200
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 917
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 458