Hotely a reštaurácie v SR budú opäť pod drobnohľadom hodnotiteľov

Bratislava/Banská Bystrica 26. septembra (TASR) - Dovedna 149 hotelov, penziónov a reštaurácií zastrešených profesijnou organizáciou bude od 1. októbra ...

Bratislava/Banská Bystrica 26. septembra (TASR) - Dovedna 149 hotelov, penziónov a reštaurácií zastrešených profesijnou organizáciou bude od 1. októbra pod drobnohľadom hodnotiteľov spoločnosti PASS Slovakia. Zväz hotelov a reštaurácií (ZHR) SR totiž vyhlásil 11. ročník súťaže o najlepší Hotel a Reštauráciu roka 2007.

Zámerom súťaže je poskytnúť všetkým členom zväzu, ale aj verejnosti, aktuálny obraz o kvalite poskytovaných ubytovacích i stravovacích služieb v roku 2007, informovala ďalej TASR Blanka Frátriková zo ZHR SR so sídlom v Banskej Bystrici. Hodnotenie už tretí rok bude v réžii spoločnosti PASS ako poskytovateľa služby MysteryMan. Po skúsenostiach využije aj v tomto roku metódu utajeného hodnotenia (mystery shopping). Rast záujmu zo strany členských hotelov o súťaž a hodnotiace správy svedčia o správnej voľbe prístupu k súťaži.

Podľa tejto metódy hodnotitelia navštívia jednotlivé hotely v ostatných troch mesiacoch tohto roka. Hodnotené budú všetky ubytovacie zariadenia cestovného ruchu - členovia ZHR, a to bez povinnosti prihlásiť sa do súťaže. Zväz tak chce získať reprezentatívny obraz o ich úrovni.

"Keďže sa ukazuje, že kľúčom k úspechu ubytovacieho zariadenia je recepcia, v prvom kole hodnotenia budú pracovníci firmy PASS sledovať prácu tímu recepcie, od rezervácie až po starostlivosť o hosťa počas jeho pobytu v zariadení. Ukazuje sa totiž, že neraz ani v špičkovo vybavených hoteloch nevedia vytvoriť skvelý pocit pre hosťa," uviedol výkonný riaditeľ PASS Vladimír Magula. Hodnotiteľom pôjde o komplexné hodnotenia každého zariadenia. Len ten hotel, penzión a reštaurácia, ktoré budú vynikať vo všetkých hodnotených kritériách, majú šancu uspieť. Dôraz sa bude klásť na vyváženosť kvality poskytovaných produktov a služieb zariadenia.

V prvom kole absolvujú hodnotitelia testovanie napr. hotela bez toho, aby tam prenocovali. Popri práci recepcie zhodnotia aj úroveň izby a celého hotela, súlad jeho vybavenia s vyhláškou a úroveň fakultatívnych produktov. Po ukončení kola sa hodnotiteľ v hoteli preukáže preukazom s vyznačením pečiatky zväzu a podpisom jeho prezidentky. Až z posúdenia tohto kola bude vypracovaný rebríček zariadení s bodovým hodnotením.

Do druhého kola postúpia zariadenia z prvých 10 miest v rámci každej zo 4 kategórií (hotely****; hotely***; hotely**, hotely*, penzióny a reštaurácie).

Počas druhého kola už hodnotiteľ v izbe prespí, absolvuje raňajky, obed alebo večeru a navštívi aj bar. Výsledkom bude komplexné zhodnotenie poskytovaných služieb.

Najčítanejšie na SME Cestovanie


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 6 714
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 824
  3. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 2 697
  4. Ako sme jazdili v socializme 2 609
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 884
  6. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 742
  7. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 311
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 280
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 196
  10. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 820