V amerických reštauráciách často podávajú pokrmy, ktoré zahŕňajú prinajmenšom celodennú odporúčanú dávku kalórií a tukov. Jedálenské zariadenia pritom vôbec nepodávajú informácie o kalorickej hodnote objednávky. Kritizovala to nedávno istá konzumentská skupina.
Ako príklad vysokokalorických reštauračných menu uviedla organizácia Centrum pre vedu v záujme verejnosti pokrm, ktorý nazýva "Angioplasta". Toto jedlo pozostáva z cestovinovo-kuracej misy naloženej v syre.
Michael Jacobson, vedúci centra, sa rozhodol zamerať pozornosť na jedálenské reťazce typu Ruby Tuesday's či Uno Chicago Grill. Podobné stravovacie zariadenia stále viac "vypchávajú" svojich zákazníkov pokrmami obsahujúcimi obzvlášť nezdravé ingrediencie v enormných množstvách.
Podľa členov organizácie podobné chody pomáhajú podporovať národnú epidémiu obezity a srdcových chorôb. Preto sa rozhodli urgovať vládnych zástupcov na miestnej, štátnej i celonárodnej úrovni, aby boli reštaurácie povinné zverejniť nutričné hodnoty svojich jedálnych lístkov.
"Prišli sme na to, že reštaurácie sa vrhli do celkom novej éry extrémneho jedenia," vysvetlil Jacobson. "Ak sa chceme popasovať s epidémiou obezity a hrozivého rozšírenia srdcových zlyhaní a infarktov, musíme začať niečo robiť s jedlom v reštauráciách."