SME
Utorok, 1. december, 2020 | Meniny má EdmundKrížovkyKrížovky

Americké reštaurácie podporujú obrovskými porciami obezitu a srdcové ochorenia

Washington 28. februára (TASR) - Mnohé americké reštauračné reťazce propagujú trend "extrémneho jedenia" prostredníctvom obrovských porcií jedál v ponuke.

V amerických reštauráciách často podávajú pokrmy, ktoré zahŕňajú prinajmenšom celodennú odporúčanú dávku kalórií a tukov. Jedálenské zariadenia pritom vôbec nepodávajú informácie o kalorickej hodnote objednávky. Kritizovala to nedávno istá konzumentská skupina.

Ako príklad vysokokalorických reštauračných menu uviedla organizácia Centrum pre vedu v záujme verejnosti pokrm, ktorý nazýva "Angioplasta". Toto jedlo pozostáva z cestovinovo-kuracej misy naloženej v syre.

Michael Jacobson, vedúci centra, sa rozhodol zamerať pozornosť na jedálenské reťazce typu Ruby Tuesday's či Uno Chicago Grill. Podobné stravovacie zariadenia stále viac "vypchávajú" svojich zákazníkov pokrmami obsahujúcimi obzvlášť nezdravé ingrediencie v enormných množstvách.

Skryť Vypnúť reklamu

Podľa členov organizácie podobné chody pomáhajú podporovať národnú epidémiu obezity a srdcových chorôb. Preto sa rozhodli urgovať vládnych zástupcov na miestnej, štátnej i celonárodnej úrovni, aby boli reštaurácie povinné zverejniť nutričné hodnoty svojich jedálnych lístkov.

"Prišli sme na to, že reštaurácie sa vrhli do celkom novej éry extrémneho jedenia," vysvetlil Jacobson. "Ak sa chceme popasovať s epidémiou obezity a hrozivého rozšírenia srdcových zlyhaní a infarktov, musíme začať niečo robiť s jedlom v reštauráciách."

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Nástrahy online vyučovania, o ktorých sa nehovorí
  2. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  3. ARÓNIA najsilnejšia prírodná prevencia proti respiračným vírusom
  4. Slovensko spoznalo najlepšie farmy minulého roka
  5. Máte problémy s trávením? Známy gastroenterológ radí ako na ne
  6. Ako inovácie menia naše návyky? Čo už dnes môžete robiť inak
  7. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  8. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  9. Venujte na Vianoce darček plný informácií
  10. Zdravé varenie: zábava pre celú rodinu
  1. FMMR svojím výskumom reaguje na aktuálne živé témy
  2. Slovenské „šampanské“, za ktorým sa skrýva príbeh lásky
  3. Vianočné vydanie magazínu SME Ženy
  4. Novinka medzi prefabrikátmi
  5. Virtuálne prechádzky ako pomoc turistom pri orientácií
  6. 3D virtuálne prechádzky pozdĺž maďarsko-slovenských hraníc
  7. METROPOLIS prináša mestské bývanie vo vysokom štandarde
  8. The future of M&A in Europe
  9. Prvé zamestnanie: 3 veci, na ktoré by ste nemali zabudnúť
  10. ADLO sa presťahovalo bližšie k zákazníkom
  1. Slovenská firma reformuje tradičné multimiliardové odvetvie 33 900
  2. Budíte sa počas spánku? Toto sú hlavné príčiny 15 391
  3. Slnko a teplo aj cez sviatky: Do Egypta sa vracajú dovolenkári 14 616
  4. Aká je chémia vôní 10 393
  5. Mercedes-Benz opäť nadizajnoval budúcnosť 9 476
  6. Kaufland na Slovensku testoval novinku, ktorú zavádza v Európe 9 394
  7. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 8 773
  8. Viete, aká je skutočná cena smartfónu? Číslo vás prekvapí 8 743
  9. Bývanie v meste predlžuje život 8 167
  10. Bezpečná dovolenka v exotike: Maldivy sú prešpikované zážitkami 7 717
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu