SME

Briti riskujú zatknutie pri hľadaní slušného podniku

BRATISLAVA 8. februára (SITA/Reuters) - Briti radšej precestujú celé kilometre, aby sa slušne najedli a zabavili, než by mali ísť do priemernej reštaurácie vo svojom susedstve. Prieskum viac ako 2 400 ...

BRATISLAVA 8. februára (SITA/Reuters) - Briti radšej precestujú celé kilometre, aby sa slušne najedli a zabavili, než by mali ísť do priemernej reštaurácie vo svojom susedstve. Prieskum viac ako 2 400 opýtaných zistil, že národ, ktorý sa preslávil nie veľmi vábnou kuchyňou a teplým pivom, je schopný zriecť sa pohodlia a blízkosti, keď mu podniky v jeho blízkosti neponúkajú vhodné a decentné stravovanie. Ale aj Briti, ktorí si radi vypijú, nemajú problém a riskujú opletačky s políciou, keďže si častejšie sadajú za volant pod vplyvom alkoholu. "Keďže máme v krajine množstvo skvelých podnikov ponúkajúcich vynikajúce jedlo a pitie, vrátili sa takzvané víkendové výlety a stále viac a viac ľudí cestuje na väčšie vzdialenosti, len aby skúsili nové miesta na stravovanie," uviedla poisťovacia spoločnosť Privilege, ktorá usporiadala prieskum, v oficiálnom stanovisku.

SkryťVypnúť reklamu

Dve tretiny respondentov uviedli, že kvalitné jedlo je jedným z hlavných dôvodov výberu podniku. Iba pre tri percentá je pri výbere dôležitá blízkosť pohostinstva. Z opýtaných, ktorí sa v reštauráciách stravujú pravidelne, až 44 percent uviedlo, že precestuje aj viac ako 10 míľ (16 kilometrov), keď bude mať zaručené kvalitné jedlo za rozumnú cenu. Jeden z desiatich opýtaných uviedol, že by mu neprekážalo precestovať i viac ako 20 míľ. Medzi opýtanými vo veku od 18 do 30 rokov sa najväčšej obľube tešia bary, v ktorých sa dá i normálne najesť. Dve tretiny z nich sa chodia do takýchto zariadení stravovať pravidelne. Najmä táto veková skupina však najčastejšie porušuje zákon a sadá si za volant pod vplyvom vypitého alkoholu. Päť percent z nich priznalo, že si k jedlu dopraje i viac alkoholu, než povoľujú dopravné predpisy, a aj napriek tomu si sadne za volant. Až okolo 80 percent britských barov podáva jedlo, pričom v 90-tych rokoch to bola iba polovica z nich. Ročne sa tak predá takmer 1,1 miliardy jedál. Pre priemerný bar predstavujú tržby z jedál viac ako 25 percent zo zisku.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Komerčné články

  1. Naučte deti narábať s peniazmi: Máme pre vás niekoľko tipov
  2. GUTEN TAG! Deň plný pohody, zaujímavých destinácií a informácií
  3. Miesto, kde je úspech podnikania zaručený
  4. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  5. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  6. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  7. 25 tipov na tašky, ktoré vás budú baviť. A takto si ich vyrobíte
  8. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine!
  1. Nissan Qashqai: Facelift prináša množstvo inovatívnych vylepšení
  2. Choďte za odborníkom. Či vás bolí zub alebo chcete investovať
  3. Gymnazisti z Nového Mesta nad Váhom sa h3kovali
  4. Aj jedenáste ocenenie Slovak Superbrands Award putuje do dm
  5. Autocentrá AAA AUTO už za prvý štvrťrok predali 26 000 vozidiel
  6. Firmy a školy sa môžu zbaviť elektroodpadu rýchlo a bezplatne
  7. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy
  8. Relaxačný raj v resorte Drevenice Terchová
  1. Cestujte za zlomok ceny. Päť destinácii na dovolenku mimo sezóny 13 833
  2. Revolučná inovácia: Mobil pomáha v boji proti rakovine! 8 342
  3. V púpave je všetko, čo potrebujete 4 776
  4. Zmena pre ľudí s postihnutím: Prichádzajú európske preukazy 3 296
  5. Esplanade - wellnes s pridanou hodnotou 3 130
  6. Veľká zmena pre ľudí s postihnutím 2 878
  7. Náš prvý prezident sa nebál hovoriť o mravnosti v politike 2 365
  8. Nebudete veriť, že toto skrýva Albánsko. Jeho pláže vyrazia dych 2 031
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Ľuboš Vodička: Zolná, kostol za hradbami
  2. Ľuboš Vodička: Slovenské hrady: Tematín
  3. Anton Kaiser: 100 rokov organizovanej turistiky III.
  4. Ladislav Kucharik: Bahrain - panské pieskovisko na zimu
  5. Michal Drotován: Singapur - mesto budúcnosti. Naozaj?
  6. Aleš Tvrdý: Ľudské povolania
  7. Ľuboš Vodička: Kam vo Viedni, keď prší? Albertina
  8. Miroslav Lisinovič: Putovanie slovenskými kalváriami - Lokca
  1. Lucia Nicholsonová: Otvorený list Kaliňákovi juniorovi 112 996
  2. Lucia Nicholsonová: List zápasníkovi Véghovi 72 348
  3. Ivan Čáni: Korčokovský magor. 41 244
  4. Martin Krsak: Slovensku nebude nikto diktovať! …ani zahraničie, ani zákony SR 35 684
  5. Marek Mačuha: Chudobní dôchodcovia? 35 442
  6. Boris Šabík: Zvláštne ticho po katastrofách 20 560
  7. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí? 15 705
  8. Martin Pollák: Komu sa klaňajú traja hrdobci? 12 260
  1. Yevhen Hessen: Mobilizačný zákon: čo on znamená pre Ukrajincov v zahraničí?
  2. Monika Nagyova: Úprimné pozdravy z Bratislavy: Sex v meste na slovenský spôsob
  3. Jiří Ščobák: Ivan Korčok dnes promluvil před Starou tržnicou v Bratislavě (video)
  4. Yevhen Hessen: Telegram ako zdroj konšpirácií, dezinformácií a propagandy?
  5. Iveta Rall: Polárne expedície - časť 77. - Arktída - Ostrov Wrangel - miesto, kde sa začína ruský deň
  6. Post Bellum SK: Osobnosť, ktorú sme si nepripomenuli...
  7. Yevhen Hessen: Ukrajinských utečencov sa pýtajú "Prečo nie ste na fronte", ale utečencov z iných krajín sa na to nepýtajú?
  8. Jiří Ščobák: Ivan Korčok zvítězí, protože má něco, co Pellegrini nemá a nikdy mít nebude!
SkryťZatvoriť reklamu