Newyorský Ritz Carlton láka zákazníkov na vodu

Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na celom svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa o to, aby hostia k jedlu dostali len také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku však prišiel s novinko

u - so „špecialistom“ na vodu.

Nablýskaný hotel Ritz Carlton je prvým podnikom, ktorý začal svoju prevádzku v centre New Yorku po septembrových útokoch na budovy Svetového obchodného centra. Päťhviezdičkový luxus na Manhattane sa preto musí niečím odlišovať - hostí tu prekvapí prvý čašník - špecialista nie na víno, ale na vodu.

„K vašim kačacím prsičkám by som odporúčal nešumivú vodu, takú, ktorá by neprebila chuť mäsa, ale ju naopak doplňovala,“ vysvetľuje švédsky čašník Philip Retman. K múčniku zase odporúča šumivú vodu, ktorá spláchne ťažšiu chuť čokoládovej torty a osvieži ústa.

Všetko je na úrovni, moderné a také newyorské! A je to tiež veľmi dobrý marketingový ťah, ako potvrdzuje Nikhail Advany, ktorý má na starosti práve marketing.

„Predaj vody v našich hoteloch vzrástol na päť percent, takže sa stal väčším článkom trhu. Rozhodli sme sa preto, že zistíme, čím sa jednotlivé druhy vody líšia. Zorganizovali sme ochutnávky, poradili sa so šéfkuchárom a zaviedli sme pojem čašník na vodu. Rozhodli sme sa, že práve tým sa náš hotel bude líšiť od tých druhých,“ vysvetľuje Advany.

V New Yorku odteraz nezáleží na tom, kam idete, alebo s kým ste, ale na tom, čo pijete. Na stole stojí nórska minerálna voda, ktorú neobliekol nik iný, než známy módny návrhár Calvin Klein. Takúto fľašu so špeciálnym tvarom v normálnom supermarkete samozrejme nekúpite, je to totiž exkluzívny módny hit.

Na nápojovom lístku si možno vybrať z množstva vôd a práve tie k jedlu podľa ich chuti odporúčajú čašníci na vodu.

„Na svete existuje 1800 druhov vody a dúfam, že raz budeme schopní rozlíšiť jednotlivé typy podľa ich chuti,“ vraví Philip Retman.

„Pane, ako môžete vidieť, voda, ktorú ste si vybrali, je veľmi zaujímavá. Pochádza z Nórska. Má neutrálnu chuť, veľmi čistú. Je v nej tiež málo minerálov, takže bude vhodne dopĺňať vaše jedlo, a nebude potláčať jeho chuť,“ vysvetľuje čašník.

U hotelových hostí možno badať isté nadšenie pre vodu, i keď nie u všetkých. Ale newyorská elita, ktorá drží krok s módou, si tu určite „zvlaží“ svoje ústa.

(tasr)

Najčítanejšie na SME Cestovanie


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  5. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 28 038
  2. Ako sme jazdili v socializme 3 051
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 437
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 947
  5. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 540
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 533
  7. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 1 482
  8. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 343
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 294
  10. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 1 239