SME

Newyorský Ritz Carlton láka zákazníkov na vodu

Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na celom svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa o to, aby hostia k jedlu dostali len také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku však prišiel s novinko

u - so „špecialistom“ na vodu.

Nablýskaný hotel Ritz Carlton je prvým podnikom, ktorý začal svoju prevádzku v centre New Yorku po septembrových útokoch na budovy Svetového obchodného centra. Päťhviezdičkový luxus na Manhattane sa preto musí niečím odlišovať - hostí tu prekvapí prvý čašník - špecialista nie na víno, ale na vodu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

„K vašim kačacím prsičkám by som odporúčal nešumivú vodu, takú, ktorá by neprebila chuť mäsa, ale ju naopak doplňovala,“ vysvetľuje švédsky čašník Philip Retman. K múčniku zase odporúča šumivú vodu, ktorá spláchne ťažšiu chuť čokoládovej torty a osvieži ústa.

SkryťVypnúť reklamu

Všetko je na úrovni, moderné a také newyorské! A je to tiež veľmi dobrý marketingový ťah, ako potvrdzuje Nikhail Advany, ktorý má na starosti práve marketing.

„Predaj vody v našich hoteloch vzrástol na päť percent, takže sa stal väčším článkom trhu. Rozhodli sme sa preto, že zistíme, čím sa jednotlivé druhy vody líšia. Zorganizovali sme ochutnávky, poradili sa so šéfkuchárom a zaviedli sme pojem čašník na vodu. Rozhodli sme sa, že práve tým sa náš hotel bude líšiť od tých druhých,“ vysvetľuje Advany.

V New Yorku odteraz nezáleží na tom, kam idete, alebo s kým ste, ale na tom, čo pijete. Na stole stojí nórska minerálna voda, ktorú neobliekol nik iný, než známy módny návrhár Calvin Klein. Takúto fľašu so špeciálnym tvarom v normálnom supermarkete samozrejme nekúpite, je to totiž exkluzívny módny hit.

SkryťVypnúť reklamu

Na nápojovom lístku si možno vybrať z množstva vôd a práve tie k jedlu podľa ich chuti odporúčajú čašníci na vodu.

„Na svete existuje 1800 druhov vody a dúfam, že raz budeme schopní rozlíšiť jednotlivé typy podľa ich chuti,“ vraví Philip Retman.

„Pane, ako môžete vidieť, voda, ktorú ste si vybrali, je veľmi zaujímavá. Pochádza z Nórska. Má neutrálnu chuť, veľmi čistú. Je v nej tiež málo minerálov, takže bude vhodne dopĺňať vaše jedlo, a nebude potláčať jeho chuť,“ vysvetľuje čašník.

U hotelových hostí možno badať isté nadšenie pre vodu, i keď nie u všetkých. Ale newyorská elita, ktorá drží krok s módou, si tu určite „zvlaží“ svoje ústa.

(tasr)

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Komerčné články

  1. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  4. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  5. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  6. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku?
  7. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu
  8. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby
  1. Dajte zabrať vášmu mozgu, preverí ho Tréning pamäti
  2. Dubaj: Viac než letovisko – priestor pre život a investície
  3. Ako zvládnuť krádež či stratu dokladov na dovolenke bez stresu
  4. Prečo les potrebuje aj výrub, nie len ochranu
  5. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete?
  6. Letná háčkovaná móda a kúsok mora u vás doma
  7. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie
  8. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory
  1. Expert varuje: Takto vás podvodníci oberú o všetky úspory 12 697
  2. Tunisko nie je len o plážach. Takto vyzerá mimo rezortu 7 413
  3. Maldivy mimo sezóny. Dážď prišiel dvakrát, vila za cenu izby 4 509
  4. Trhy, história aj all inclusive. Kam k moru v Tunisku? 3 294
  5. Firmy otvorene o tom, kam AI pustia a kam už nie 2 682
  6. Čo môže spôsobiť minúta navyše pri pražení kávy? 2 661
  7. Last minute zájazdov je každé leto menej. Kde ich ešte nájdete? 1 820
  8. Na Devín kyvadlovou dopravou zadarmo 1 617
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
  1. Irena Šimuneková: Čriepky z Bojníc
  2. Pavel Baláž: V Bologni si vykrútite krky - pri pohľadoch na vysoké veže
  3. Ján Komrska: Mulhacén, Španielsko
  4. Patrik Užák: Balada o Balatóne
  5. Peter Lacina: Toskánsko za humnami: Spring '25
  6. Ladislav Kucharik: Rio 01 - Holé zadky v meste hriechu, pod rukami Krista
  7. Soňa Fröhlichová: Bazilej (Basel, Bâle) je pozoruhodné mesto, žijúce kultúrou, športom a tradíciami
  8. Soňa Fröhlichová: Bazilejský karneval trvá 72 hodín
  1. Ivan Čáni: Blaha a Kaliňák junior narazili ale napriek tomu ďalej ohlupujú svoj už aj tak dostatočne ohlúpený fan club. 22 285
  2. Věra Tepličková: Vážený pán premiér 8 296
  3. Marcel Rebro: Matúš Šutaj Eštok zachraňuje východ po povodniach: z pláže na Sardínii 6 022
  4. Rastislav Puchala: Ficovo devínske šialenstvo 5 928
  5. Daniel Guľaš: Hlina preberá štafetu opozičného lídra. PS stagnuje a stráca momentum 5 806
  6. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny! 4 918
  7. Marcel Rebro: Dúhová facka pre červených: Ako si Smeráci vylámali zuby na Volkswagene 4 738
  8. Dávid Polák: Pohoda je v pohode, nebláznite. 4 487
  1. Marcel Rebro: Majú dvadsaťštyri. Namiesto vysokej školy, žijú v diere na fronte a eliminujú Rusov.
  2. Roman Kebísek: Po vyše sto rokoch preložili z francúzštiny životopis Štúra od Turcerovej
  3. Marcel Rebro: "Nas mnogo": Od Stalingradu po Bachmut — 80 rokov tej istej ruskej taktiky
  4. Monika Nagyova: Ako ma rozplakala umelá inteligencia
  5. Marcel Rebro: Fico pomáha Putinovi. Slováci pomáhajú Ukrajine.
  6. Věra Tepličková: Trenčín alebo Stará Bystrica? Kde by ste radšej strávili sobotný večer... ?
  7. Věra Tepličková: Vážený pán premiér
  8. Marcel Rebro: Dobrý vojak Pellegriny: Poslušne hlásim, že idem do vojny!
SkryťZatvoriť reklamu