SME
Utorok, 19. január, 2021 | Meniny má MárioKrížovkyKrížovky

Newyorský Ritz Carlton láka zákazníkov na vodu

Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na celom svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa o to, aby hostia k jedlu dostali len také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku však prišiel s novinko

u - so „špecialistom“ na vodu.

Nablýskaný hotel Ritz Carlton je prvým podnikom, ktorý začal svoju prevádzku v centre New Yorku po septembrových útokoch na budovy Svetového obchodného centra. Päťhviezdičkový luxus na Manhattane sa preto musí niečím odlišovať - hostí tu prekvapí prvý čašník - špecialista nie na víno, ale na vodu.

„K vašim kačacím prsičkám by som odporúčal nešumivú vodu, takú, ktorá by neprebila chuť mäsa, ale ju naopak doplňovala,“ vysvetľuje švédsky čašník Philip Retman. K múčniku zase odporúča šumivú vodu, ktorá spláchne ťažšiu chuť čokoládovej torty a osvieži ústa.

Skryť Vypnúť reklamu

Všetko je na úrovni, moderné a také newyorské! A je to tiež veľmi dobrý marketingový ťah, ako potvrdzuje Nikhail Advany, ktorý má na starosti práve marketing.

„Predaj vody v našich hoteloch vzrástol na päť percent, takže sa stal väčším článkom trhu. Rozhodli sme sa preto, že zistíme, čím sa jednotlivé druhy vody líšia. Zorganizovali sme ochutnávky, poradili sa so šéfkuchárom a zaviedli sme pojem čašník na vodu. Rozhodli sme sa, že práve tým sa náš hotel bude líšiť od tých druhých,“ vysvetľuje Advany.

V New Yorku odteraz nezáleží na tom, kam idete, alebo s kým ste, ale na tom, čo pijete. Na stole stojí nórska minerálna voda, ktorú neobliekol nik iný, než známy módny návrhár Calvin Klein. Takúto fľašu so špeciálnym tvarom v normálnom supermarkete samozrejme nekúpite, je to totiž exkluzívny módny hit.

Skryť Vypnúť reklamu

Na nápojovom lístku si možno vybrať z množstva vôd a práve tie k jedlu podľa ich chuti odporúčajú čašníci na vodu.

„Na svete existuje 1800 druhov vody a dúfam, že raz budeme schopní rozlíšiť jednotlivé typy podľa ich chuti,“ vraví Philip Retman.

„Pane, ako môžete vidieť, voda, ktorú ste si vybrali, je veľmi zaujímavá. Pochádza z Nórska. Má neutrálnu chuť, veľmi čistú. Je v nej tiež málo minerálov, takže bude vhodne dopĺňať vaše jedlo, a nebude potláčať jeho chuť,“ vysvetľuje čašník.

U hotelových hostí možno badať isté nadšenie pre vodu, i keď nie u všetkých. Ale newyorská elita, ktorá drží krok s módou, si tu určite „zvlaží“ svoje ústa.

(tasr)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Prvá 2-stupňová akumulátorová snehová fréza na trhu
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  3. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  6. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  7. Zákazníkov čoraz častejšie zaujíma pôvod výrobkov, ktoré kupujú
  8. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku
  9. Historická revue: Kam sa podeli Kumáni, Valasi a iné etniká?
  10. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  2. Najobľúbenejšie auto Slovákov je opäť ŠKODA
  3. PLANEO Elektro funguje aj počas lockdownu - má akčný výpredaj
  4. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  5. MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky
  6. Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon
  7. Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie
  8. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  9. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  10. Akčný výpredaj v PLANEO Elektro – to sú ceny nižšie až o 60 %!
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 22 333
  2. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 14 261
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 377
  4. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 463
  5. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 746
  6. Nakupujete online? Toto potrebujete vedieť 6 609
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 6 263
  8. Kvalitnej hydiny je na pultoch stále menej. Čo vlastne kupujeme? 6 102
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 044
  10. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 5 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu