Začína sa sezóna historických železníc Čierny Balog a Kysuce

BRATISLAVA/ZVOLEN 28. apríla (SITA) - Mimoriadny parný vlak Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) pôjde v pondelok, 1. mája zo Zvolena do Hronca a späť pri príležitosti slávnostného otvorenia sezóny ...

BRATISLAVA/ZVOLEN 28. apríla (SITA) - Mimoriadny parný vlak Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) pôjde v pondelok, 1. mája zo Zvolena do Hronca a späť pri príležitosti slávnostného otvorenia sezóny Čiernohronskej železnice Čierny Balog. Ako agentúru SITA informoval hovorca ZSSK Miloš Čikovský, súčasťou otvorenia sezóny historickej železnice je bohatý sprievodný program - otvorenie lesníckeho skanzenu vo Vydrovskej doline, vystúpenie folklórneho súboru, výstava historických vozidiel Čiernohronskej železnice a koncert rockovej skupiny.

Mimoriadny parný vlak odchádza zo Zvolena o 7:35, z Banskej Bystrice o 8:34 a do Hronca príde o 9:52 .

V opačnom smere je odchod parného vlaku z Hronca o 16:30, príchod do Banskej Bystrice má o 17:45 a cestu ukončí vo Zvolene o 18:39. Od pondelka tiež začína platiť na Čiernohronskú železnicu aj mimoriadna letná zľava ZSSK Vlak a vláčik určená žiakom základných a stredných škôl. Vlak a vláčik je názov atraktívnej ponuky určenej pre žiakov do 20 rokov, ktorých musí byť v skupine minimálne desať. "Ak si táto skupina kúpi spiatočný cestovný lístok odkiaľkoľvek zo Slovenska do Chvatimechu, získa okrem spiatočného cestovného lístka na cestu späť aj spiatočný cestovný lístok na Čiernohronskú železnicu, ktorou môžu ísť z Chvatimechu do Čierneho Balogu a odtiaľ do Vydrovo skanzenu a zase naspäť do Chvatimechu," uvádza Čikovský. Produkt Vlak a vláčik stojí pre jedného cestujúceho žiaka 200 korún. Ponuku je možné využívať do 31. augusta 2006.

Od 5. mája sa budú môcť cestujúci vďaka spolupráci ZSSK a Kysuckého múzea v Čadci odviezť každý deň okrem pondelka vláčikom po unikátnej úzkorozchodnej úvraťovej lesnej železničke. Otvorená bude až do 17. októbra. Historická lesná úvraťová železnica je súčasťou areálu Múzea kysuckej dediny v Novej Bystrici – Vychylovke v malebnom prostredí doliny Chmúra. Železnička začala fungovať v roku 1926 spojením dvoch samostatných železníc – kysuckej a oravskej. Pri prekonávaní sedla Beskýd musela železničná trať na úseku 1 500 metrov vzdušnou čiarou prekonať prevýšenie až 218 metrov. Preto sa na trati budovali úvrate. Táto železnica je zatiaľ jediným unikátom v Európe a preto bola vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku. Počas pracovných dní budú cestujúcich voziť kysuckou a oravskou prírodou motorové vláčiky a cez víkendy si môžu vychutnať nostalgiu vo vlakoch, ktoré budú ťahať parné rušne. Podrobnosti je možné nájsť na www.slovakrail.sk a www.kysuckemuzeum.sk.


Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  2. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  3. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  4. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  5. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  6. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  7. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  8. Dva rekordy na druhý pokus
  9. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  10. Bardejov by mal byť konečne nezávislý
  1. Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu
  2. Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy
  3. 3 najväčšie chyby pri zateplení šikmej strechy
  4. EU v Bratislave udelila čestný titul doctor honors causa
  5. Company´s autumn in the High Tatras
  6. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli
  7. 322 m2 a mesto ako na dlani. Bratislava má atypický penthouse
  8. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s
  9. Dva rekordy na druhý pokus
  10. Mestská polícia má viac slúžiť záujmom občanov
  1. V Žiline sme vytvorili priestor, aby mladí ľudia neodišli 31 941
  2. Pravda o mäse v burgroch z McDonald’s 24 185
  3. OLED televízory sú ohrozené vypálením obrazu 17 995
  4. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 11 767
  5. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 9 465
  6. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 162
  7. Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom 8 645
  8. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 7 994
  9. Zaúča výčapníkov vo svete: Odfláknuté pivo zákazník vycíti 7 107
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 5 437