Zima bola výborná, prišlo viac turistov

POPRAD 27. apríla (SITA) – Daň z ubytovania za prvé tri mesiace potvrdzuje, že zimná sezóna vo Vysokých Tatrách bola lepšia ako v minulom roku. Za prvé tri mesiace roku 2006 vybralo mesto Vysoké Tatry ...

POPRAD 27. apríla (SITA) – Daň z ubytovania za prvé tri mesiace potvrdzuje, že zimná sezóna vo Vysokých Tatrách bola lepšia ako v minulom roku. Za prvé tri mesiace roku 2006 vybralo mesto Vysoké Tatry na dani z ubytovania vyše 5,14 mil. korún, čo je o 1,5 mil. korún viac ako v rovnakom období minulého roka. „Za prvý štvrťrok sme zaznamenali ubytovaných hostí viac až o 43 percent,“ uviedol pre SITA riaditeľ Združenia cestovného ruchu (ZCR) Vysoké Tatry Peter Chudý. Približne 40-percentný nárast zaznamenali Vysoké Tatry aj u jednodňových návštevníkov. Zimná sezóna vo Vysokých Tatrách bola podľa P. Chudého výborná. Hotely zaznamenali výraznejší nárast počtu najmä ukrajinských turistov.

Manažérka Tatranských lanových dráh (TLD) Danka Velecká predpokladá, že lepšie výsledky budú aj za apríl, keď boli veľkonočné sviatky. Len počas veľkonočnej soboty vyviezli TLD na Skalnaté pleso približne 3 500 návštevníkov, čo je porovnateľné s top sezónou počas leta. Z nich až takmer 900 lyžovalo v Lomnickom sedle.

Otvorenie pravidelného leteckého spojenia na linke Poprad – Londýn sa začína odrážať aj v zložení návštevníkov vo Vysokých Tatrách. Infocentrum TLD v Tatranskej Lomnici navštívilo počas zimy denne približne 200 ľudí. Viac ako polovicu tvorili Slováci. Návštevníci z Nemecka a Veľkej Británie tvorili zhodne po desať percent návštevníkov. Až za nimi boli turisti z Poľska, Česka a rusky hovoriacich krajín. Väčšina z návštevníkov infocentra prišla do Vysokých Tatier autom, až 72 %. Nasledujú turisti, ktorí do Tatier prišli lietadlom – 16 % a sedem percent hostí prišlo do Vysokých Tatier vlakom.

Podľa P. Chudého už počas nasledujúcej zimnej sezóny možno očakávať nárast turistov z Veľkej Británie. Viaceré hotely v tomto období uzavrelo kontrakty na budúcu zimnú sezónu. Hostia z Veľkej Británie, medzi ktorými sú najmä mladí, majú najväčší záujem o lyžovanie v strediskách vo Vysokých i Nízkych Tatrách.


Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 458
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 878
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 418
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 8 960
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 505
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 910
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 5 837
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 848
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 285