Berlín 11. marca (TASR) - Nemci znudení tradičnými klobásami či kyslou kapustou sa s chuťou na niečo nové nahrnuli do reštaurácie v Berlíne, ktorá vo svojom jedálnom lístku začala ponúkať hmyz.
Ak niekoho nelákajú švábie cestoviny, môže si v reštaurácii Soda okrem iného objednať kuskus s kobylkami či opečené larvy so zelenými listami. Všetko v "réžii" šéfkuchára Larsa Scheubleho, ktorého už nudila nemecká strava.
"Keď som bol na dovolenke, videl som, že hmyz jedia v mnohých častiach sveta, ako Thajsko a Afrika. Pomyslel som si, prečo ho neponúkať aj v Nemecku," vyhlásil. Podľa jeho slov totiž hmyz neobsahuje takmer žiaden tuk a v Afrike ho jedia namiesto mäsa.
V menu reštaurácie sú jedlá z hmyzu len tri dni, no zákazníkom sa nová ponuka hneď zapáčila. "A nikto sa zatiaľ nesťažoval na problémy so žalúdkom," tvrdí šéfkuchár.