Nový newyorský hotel Ritz Carlton láka zákazníkov na vodu

New York 5. marca (TASR) - Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na celom svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa o to, aby ...

New York 5. marca (TASR) - Väčšina päťhviezdičkových reštaurácií na celom svete zamestnáva čašníka, ktorý sa špecializuje na víno a stará sa o to, aby hostia k jedlu dostali len také víno, aké sa k nemu najviac hodí. Nový hotel Ritz Carlton v centre New Yorku však prišiel s novinkou - so "špecialistom" na vodu.

Nablýskaný hotel Ritz Carlton je prvým podnikom, ktorý začal svoju prevádzku v centre New Yorku po septembrových útokoch na budovy Svetového obchodného centra. Päťhviezdičkový luxus na Manhattane sa preto musí niečím odlišovať - hostí tu prekvapí prvý čašník -špecialista nie na víno, ale na vodu.

"K vašim kačacím prsičkám by som odporúčal nešumivú vodu, takú, ktorá by neprebila chuť mäsa, ale ju naopak doplňovala," vysvetľuje švédsky čašník Philip Retman. K múčniku zase odporúča šumivú vodu, ktorá spláchne ťažšiu chuť čokoládovej torty a osvieži ústa.

Všetko je na úrovni, moderné a také newyorské! A je to tiež veľmi dobrý marketingový ťah, ako potvrdzuje Nikhail Advany, ktorý má na starosti práve marketing.

"Predaj vody v našich hoteloch vzrástol na päť percent, takže sa stal väčším článkom trhu. Rozhodli sme sa preto, že zistíme, čím sa jednotlivé druhy vody líšia. Zorganizovali sme ochutnávky, poradili sa so šéfkuchárom a zaviedli sme pojem čašník na vodu. Rozhodli sme sa, že práve tým sa náš hotel bude líšiť od tých druhých," vysvetľuje Advany.

V New Yorku odteraz nezáleží na tom, kam idete, alebo s kým ste, ale na tom, čo pijete. Na stole stojí nórska minerálna voda, ktorú neobliekol nik iný, než známy módny návrhár Calvin Klein. Takúto fľašu so špeciálnym tvarom v normálnom supermarkete samozrejme nekúpite, je to totiž exkluzívny módny hit.

Na nápojovom lístku si možno vybrať z množstva vôd a práve tie k jedlu podľa ich chuti odporúčajú čašníci na vodu.

"Na svete existuje 1800 druhov vody a dúfam, že raz budeme schopní rozlíšiť jednotlivé typy podľa ich chuti," vraví Philip Retman.

"Pane, ako môžete vidieť, voda, ktorú ste si vybrali, je veľmi zaujímavá. Pochádza z Nórska. Má veľmi neutrálnu chuť, veľmi čistú. Je v nej tiež málo minerálov, takže bude vhodne doplňovať vaše jedlo, a nebude potláčať jeho chuť," vysvetľuje čašník.

U hotelových hostí možno badať isté nadšenie pre vodu, i keď nie u všetkých. Ale newyorská elita, ktorá drží krok s módou, si tu určite "zavlaží" svoje ústa.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  4. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  5. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  6. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  7. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  8. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  9. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  10. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  1. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska
  2. Špeciálna príloha: Krížovky na leto
  3. Najpredávanejšou jazdenkou v tuzemsku bola Škoda Octavia
  4. Gopass-dovolenka, ktorá sa oplatí
  5. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  6. OMV robí dovolenku pre vodičov oddychom
  7. S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku
  8. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  9. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  10. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 33 887
  2. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 22 491
  3. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 18 382
  4. Šesť dôvodov, prečo sa oplatí cestovať do Ruska 12 743
  5. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 10 156
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 5 542
  7. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť 5 057
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 3 562
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 2 750
  10. Špeciálna príloha: Krížovky na leto 2 454