SME

Reštaurácia ponúkala mäso zo sibírskych tigrov

BRATISLAVA 8. septembra (SITA/AFP) - Istú reštauráciu v severovýchodnej Číne úrady zatvorili potom, čo sa tu na jedálnom lístku objavilo jedlo pripravené údajne z tigrieho mäsa. Neskôr sa však zistilo, ...

BRATISLAVA 8. septembra (SITA/AFP) - Istú reštauráciu v severovýchodnej Číne úrady zatvorili potom, čo sa tu na jedálnom lístku objavilo jedlo pripravené údajne z tigrieho mäsa. Neskôr sa však zistilo, že mäso je somárie, iba omáčka k nemu je pripravovaná z tigrieho moču. Reštaurácia Hufulou v meste Hailin v provincii Heilongjiang je vzdialená iba kilometer od parku Hengdaohezi, kde chovajú sibírskych tigrov, jeden z desiatich najohrozenejších živočíšnych druhov na planéte. Podľa denníka China Daily reštaurácia na lístku ponúkala pečené tigrie mäso v prepočte za vyše tritisíc korún. Kilogram surového tigrieho mäsa sa predával v prepočte za bezmála 27 tisíc korún. Záujemcovia mohli luxusné jedlo spláchnuť vínom, v ktorom sa marinovala tigria kosť. Na otázku, ako reštaurácia získava toto mäso, čašník pre denník odpovedal, že majiteľ reštaurácie má dobré styky s tigrím parkom a skupuje mäso mŕtvych tigrov. Polícia preto urobila v reštaurácii raziu a z údajného tigrieho mäsa sa vykľulo mäso zo somára, pričom typickú tigriu chuť mu dodával iba tigrí moč. Úradom sa zatiaľ nepodarilo zistiť, koľko zákazníkov si už stihlo objednať túto zaujímavú "delikatesu." Sibírsky tiger sa vyskytuje už iba na severovýchode Číny a sibírskych oblastiach Ruska. V divej prírode ich žije menej než 300 kusov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 93 027
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 858
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 550
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 632
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 569
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 252
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 641
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu