SME
Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Ako tradične okrádajú turistov na zahraničnej dovolenke

1. Na stole je pre hosťa k dispozícii iba menu s krásnou fotkou jedla, poradovým číslom, názvom v ôsmich jazykoch a, samozrejme, cena.

2. Akýkoľvek cenník nápojov v celom hoteli neexistuje (s výnimkou coctail menu).

3. Systém obsluhy je založený na čašníkoch (nosičoch) a vrchných čašníkoch, čo vystavujú účty a inkasujú. Keď príde na platenie, nosič vystaví účet z registračnej pokladne, ktorý putuje vrchnému na ďalšiu úpravu.

Vrchný čašník ručne prepíše účet takto:

- ceny všetkých jedál ostanú zachované,

- priúčtuje couvert 50,- peňazí na osobu,

- vymyslí si ceny všetkých nápojov - podľa nálady vrchného môže pivo stáť od 80,- do 300,- peňazí (namiesto 59,-),

Skryť Vypnúť reklamu

- k súčtu pripočíta 15 %, akože servis a zvýrazní celkovú sumu.

Tento systém funguje za predpokladu, že hostia sú cudzinci (99 %) a nosič pod hrozbou straty zamestnania účet domácich hostí označí dohodnutým spôsobom.

Dennodenné sťažnosti hostí aj za asistencie polície ostávajú nevypočuté a neuznané. Väčšina hostí aj tak počíta s tým, že ich na exponovanom turistickom mieste okradnú...

P.S. Opisovaný spôsob okrádania sa netýka spoločnosti, v ktorej pracujem!

skripko.blog.sme.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  5. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  6. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  7. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  8. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  9. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  10. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  1. Za špičkovým produktom na podporu imunity sú talentovaní Slováci
  2. Ochrana prírody na Slovensku má nové ocenenie
  3. Ako spoznať ekologickejšie potraviny? Radí odborník
  4. Budovanie zelenej značky
  5. Arval Slovakia: Spoliehajú na nás firmy z kľúčových sektorov
  6. INEKO: Základná škola v Svätom Jure je najlepšia na Slovensku
  7. Absolventi Paneurópskej vysokej školy majú takmer najvyšší plat
  8. Pandemická kríza urobila obrovské PR online vzdelávaniu
  9. Operatívny lízing zmierni dopady krízy na váš biznis
  10. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  1. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 43 187
  2. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 24 008
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 15 858
  4. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 9 185
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 740
  6. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 8 658
  7. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 507
  8. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 406
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 7 404
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 7 261
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu