Veľtrh Slovakiatour sa stal miestom konfrontácie a nových obchodov

Bratislava 20. januára (TASR) - Absolvovaním prezentácií domácich a zahraničných cestovných kancelárií (CK) a leteckých spoločností, hotelov, Malokarpatského ...

Bratislava 20. januára (TASR) - Absolvovaním prezentácií domácich a zahraničných cestovných kancelárií (CK) a leteckých spoločností, hotelov, Malokarpatského regiónu a krstom Breviára cestovateľa sa po štyroch dňoch zatvárajú brány medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu Slovakiatour a výstavy Danubius Gastro. Podľa odhadov počet ich návštevníkov výrazne prekročil minuloročnú účasť 30 000 osôb.

Podľa informácií manažéra výstavy Sovakiatour Ernesta Nagya sa v tomto roku na nej zúčastnilo až 4 800 odborníkov, čo je o 700 viac ako vlani. Pozitívne hodnotil aj skutočnosť, že sa na prezentácii podieľal oveľa vyšší počet obcí, miest a regiónov, napr. Púchov, Trenčín, Euroregión Slaná-Rimava a región Záhorie. Návštevníkov zaujala medzi inými expozícia mesta Komárno, a to najmä dolnozemskými špecialitami jeho reštaurácií. Napriek udalostiam z 11. septembra 2001 subjekty cestovného ruchu zhodne skonštatovali, že záujem o Slovensko ako destináciu v zahraničí z roka na rok rastie.

Na ploche 8 000 štvorcových metrov (m2) sa o priazeň odborníkov a počas víkendu i širokej verejnosti uchádzalo 80 CK. Ponúkali destinácie doma i v zahraničí, aj keď mottom veľtrhu v tomto roku bola Dovolenka na Slovensku. Návštevník si mohol v katalógu dovolenkový pobyt vybrať, poradiť sa a priamo v stánku zaplatiť. Všetky CK k zmluve klientovi poskytli poistenie proti úpadku, ako to vyžaduje nový zákon o zájazdoch. Asi 170 vystavovateľov na veľtrhu turizmu tvorili početné hotely, penzióny, dopravné spoločnosti, ale aj vydavateľstvá, agentúry (SACR, SACK) a stánky s časopismi a publikáciami o cestovaní pre celú rodinu. Na veľtrhu dominovala konfrontácia produktov a služieb, rokovania tradičných i nových vystavovateľov a nadväzovanie obchodných kontaktov.

Súbežne sa konala špecializovaná 9. medzinárodná výstava potravinárstva, gastronómie a nápojového priemyslu Danubius Gastro. Výrobcovia a predajcovia širokej nomenklatúry tovarov na mieste varili špeciality, mixovali nápoje, ponúkali pivo, zdobili stoly a obsluhovali zákazníkov. Kým v roku 1998 bolo na výstave šesť vystavovateľov (176 m2), v roku 2001 už 109 firiem, ale rok 2002 predstihoval očakávania - 140 vystavovateľov (5 150m2), čím sa 9. ročník stal najprestížnejšou a najväčšou výstavnou akciou gastronómie na Slovensku, povedal šéf rezortu Pavol Koncoš.

Na veľtrhu Slovakiatour a výstavách Danubius Gastro i sprievodných so špecializáciou na Poľovníctvo-Rybárstvo-Oddych, Exposhop (stroje pre obchodné jednotky) a Packing (obaly a stroje) sa predstavilo na ploche 15 000 m2 410 vystavovateľov.

* ku zll

Najčítanejšie na SME Cestovanie


Inzercia - Tlačové správy


  1. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  2. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  3. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  4. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  5. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami
  7. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť
  8. Lety do exotiky už aj z Bratislavy
  9. Nonstop banka vo vrecku - aplikácia Mobil Banking
  10. Ako sme jazdili v socializme
  1. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení
  2. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho
  4. Už aj seniori presadajú do SUV
  5. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku
  6. Americká ambasáda zaberá pozemky už rok bez nájomnej zmluvy
  7. Bratislava gets a new public space and park
  8. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov
  9. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov
  10. Daikin predĺžil záruku na klimatizácie so službou Stand By Me
  1. Let s prestreleným srdcom: Samovraždy slovenských hercov 28 851
  2. Ako sme jazdili v socializme 3 061
  3. Ako sa developer prispôsobil nárokom kupujúceho 2 477
  4. 6 účinkov prírodného slovenského výrobku 1 933
  5. Lety do exotiky už aj z Bratislavy 1 538
  6. Problémy s počatím? Čo vás čaká na ceste za dvomi čiarkami 1 537
  7. TAURIS výrobky na gril potešia gurmánov aj maškrtníkov 1 523
  8. 5 tipov ako na zdravé nôžky v škole 1 332
  9. Ako pracujú horskí záchranári? Tieto veci by ste nemali podceniť 1 299
  10. Očarujúca Srí Lanka: malý ostrov plný prekvapení 1 164