INZERCIA

Burgenland pozýva k stolu

Kuchyňa a pivnica vám tu sľubujú jedinečné zážitky plné chuti.

Víno zo štyroch vinárskych oblastí si môžete vychutnať v solídnej vinotéke rovnako ako v jednoduchej vieche Heurigen.(Zdroj: Burgenand Tourismus - Peter Burgstaller)

Srdečná pohostinnosť a oslovujúce prostredie - toto charakterizuje kulinársku oblasť medzi Neziderským jazerom a regiónom Weinidylle.

Angažovaní vinári tu podávajú špičkové vína s medzinárodným renomé. Ušľachtilý vínny mok zo štyroch vinárskych oblastí si môžete vychutnať v solídnej vinotéke rovnako ako v jednoduchej vieche Heurigen. Alebo počas jedného z pôsobivých vinárskych festivalov, ktoré sa konajú celoročne, predovšetkým však počas jari na „Weinfrühling“ a v novembri na sviatok sv. Martina. Objavte pritom špeciality ako pôvodný Uhudler z južného Burgenlandu s charakteristickou chuťou lesných plodov.

Panónska kuchyňa spája dohromady vplyv rakúskej, maďarskej a chorvátskej kuchyne do chutných pokrmov, ktoré sa servírujú v renomovaných reštauráciách, hostincoch, zámockých tavernách resp. na barokovom statku. Na stôl sa dostanú regionálne špeciality ako fazuľové placky Bohnensterz alebo polievka z vína - Weinschaumsuppe.

Tunajší kuchári nachádzajú prísady priamo pred dverami, od Neziderského jazera až po hus z voľného chovu z južného Burgenlandu. Bylinky, čerešne a iné produkty často pochádzajú z jedného z 13 burgenlandských zážitkových regiónov. Príjemný pohľad na panónske kulinárske umenie vám poskytne každoročný zážitkový festival „Hus Burgenlandu“ (Sept. – Nov.)

Plejádu napínavých eventov dotvárajú fascinujúce pamiatky, zámky a hrady, ako aj galérie a múzeá, ktoré stoja za návštevu. Inou príjemnou možnosťou, ako objaviť burgenlandské kulinárske umenie, je zážitková túra na bicykli so zastávkami u vybraných vinárov a poskytovateľov pôžitku.

article_photo

Panónski hostitelia vás očakávajú s atraktívnymi balíčkami a pozývajú vás na dovolenku do najvýchodnejšej spolkovej krajiny Rakúska. K top ponukám sa dostanete na tomto linku.

Tento článok vám prináša Burgenland Tourismus.

Pravidlá pre spoluprácu medzi inzerentmi a redakciou si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Prečo sú pneumatiky dôležitejšie ako bezpečnostné pásy?
  10. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 463
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 878
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 418
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 8 989
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 505
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 910
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 5 916
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 853
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 306