Lyžiarska sezóna v Jasnej prinesie aj novú lanovku i hotel

Novinkou je nová kabínková lanovka na južnej strane Chopku. Lyžiarov na vrchol vyvezie s jediným prestupom.

Ilustračné foto.(Zdroj: TMR Jasná)

DEMÄNOVSKÁ DOLINA. Prípravy na nadchádzajúcu zimnú sezónu v najväčšom lyžiarskom stredisku na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, rozbehli spustením technického zasnežovania. Novinkou je nová kabínková lanovka na južnej strane Chopku, vďaka ktorej sa lyžiari dostanú na vrchol druhého najvyššieho kopca Nízkych Tatier s jediným prestupom.

Nová 15-miestna lanovka s deviatimi podperami a celkovou dĺžkou 1,2 kilometra, ktorá bude lyžiarom k dispozícii v decembri, sa začína už v nižšie položenej a ľahšie dostupnej lokalite Krupová, kde pred niekoľkými mesiacmi vybudovali novú prístupovú cestu a veľkokapacitné parkovisko.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Lyžiari, ktorí prichádzajú do strediska smerom od Banskej Bystrice a Brezna, už nebudú musieť komplikovane prestupovať zo sedačkovej lanovky na kabínkovú, taktiež sa môžu vyhnúť dvom vlekom v nástupnej stanici," doplnila hovorkyňa strediska Zuzana Fabianová.

Prečítajte si tiež: Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka

Lyžiari sa vďaka investícii do výstavby novej lanovky vo výške 11,6 milióna eur vyvezú po celej dĺžke trasy až na Chopok dvoma za sebou nadväzujúcimi 15-miestnymi lanovkami. Nová kabínková lanovka vyvezie od parkoviska Krupová do výšky 1500 metrov nad morom 2800 lyžiarov za hodinu. Dĺžka jazdy predstavuje menej ako päť minút. Do prevádzky ju zaradia v polovici decembra.

Ďalšie investície poputovali v Jasnej do nového Apres-ski baru, systému technického zasnežovania, ktorý sa rozšíri o 3,4 kilometra na južnej strane a o 0,9 kilometra na severnej strane Chopku. Komfortnejšiu lyžovačku na prepojených svahoch zabezpečia nové snežné zábrany, nové bezpečnostné siete či terénna úprava strmších úsekov na zjazdovej trati na Jeleňom Grúni. Na štyroch nástupných miestach na severnej aj južnej strane Chopku budú pre lyžiarov k dispozícii zobrazovače čakacích dôb na lanovky.

Tento rok sa pod Chopkom začala aj výstavba prvej fázy realitného projektu Centra Jasná, ktorá už túto zimu prinesie novinku v podobe námestia. Súčasťou projektu je aj prebudovanie administratívnej budovy starej pošty na šesťpodlažný hotel s 24 izbami a 14 apartmánmi za 4,6 milióna eur. Prvých hostí privíta už 1. februára 2017.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  3. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  4. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  5. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení
  9. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia
  10. Volkswagen Golf GTI TCR naživo na Slovakia Ringu!
  1. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo?
  2. Dubravské Čerešne majú sladké prekvapenie pre najrýchlejších!
  3. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne
  4. Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť
  5. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí
  6. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?
  7. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie
  8. Salón architektov A0 – Coneco 2018
  9. Záhradný nábytok: aký materiál je najlepší?
  10. Životné jubileum prof. Ing. Jaroslava Valáška, PhD.
  1. Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne 16 715
  2. Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí 13 561
  3. Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie 9 961
  4. Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice? 8 140
  5. Ulovte si last minute dovolenku so zľavou do 70% 7 258
  6. O asistovanej reprodukcii sa šíri množstvo zavádzajúcich tvrdení 5 658
  7. Zmrzlina v Mekáči má u nás kratšiu záruku ako v Rakúsku. Prečo? 4 371
  8. Pivovar Šariš rozdá tisíce eur, o časti peňazí rozhodnú ľudia 4 200
  9. Iná tvár Mexika: Nocovanie s Indiánmi, dobrodružstvo v džungli 2 917
  10. 3 dôvody, prečo sa oplatí mať online účet v ZSE už toto leto 2 458