Keď sa vo Viedni povie zmrzlina, fajnšmekri si ako prvú nepredstavia taliansku cukráreň s rôznymi druhmi tejto pochúťky. Skutoční znalci totiž zamieria do cukrárne Tichy, ktorej zakladateľ si vyslúžil prezývku "zmrzlinový kráľ".
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Zmrzlináreň Tichy vo Viedni. FOTO - INTERNET
Podnik sa preslávil najmä zmrzlinovými "knedlíkmi" Eismarillenknödel, ktoré sú dokonca chránené patentom. Kopček zmrzliny, vnútri naplnený marhuľovou marmeládou a posypaný mletými lieskovými orieškami, sa stal vyhľadávaným dezertom nielen medzi zahraničnými turistami.
Zakladateľ podniku Kurt Tichy s manželkou začali zmrzlinu predávať už v polovici minulého storočia. Zlom v ich podnikaní nastal v roku 1967, keď vtedy už známy zmrzlinár prvýkrát vyrobil sladkú pochúťku s marhuľovou prísadou. Tá mu vyniesla nielen uznanie kolegov, ale aj značný zisk, z ktorého financoval svoje malé impérium.
Zmrzlináreň Tichy, ktorá je pre verejnosť otvorená od polovice marca do septembra, drží rekord vo výrobe najväčšej marhuľovej knedličky na svete. Vážila 34 kilogramov. Na jej výrobu spotrebovali takmer 25 kilogramov vanilkového krému a asi po piatich kilách marhuľového džemu a nastrúhaných orechov.