Atény 11. februára (TASR) - Podľa prieskumu Gréckej hygienickej agentúry (EFET) až 36 percent reštauračných zariadení v štyroch gréckych mestách nespĺňa pol roka pred aténskymi OH 2004 hygienické normy.
Agentúra počas zdravotnej inšpekcie navštívila v mestách Atény, Solún, Patras a v rezidenciách na ostrove Kréta 3220 reštaurácií, hotelov, pizzerií, kaviarní, zariadení rýchleho stravovania, barov a nočných klubov, z ktorých 1188 neprešlo hygienickou kontrolou. Usporiadatelia OH 2004 (13. - 29. augusta) tak stoja pred vážnym problémom, ďalší vývoj a prípadné sankcie voči majiteľom reštauračných zariadení určia nasledujúce zdravotné kontroly v najbližších dňoch. Kvalita stravovania sa stala pre gréckych organizátorov jedným z hlavných cieľov, najmä po tom, čo minulý rok v auguste 62 členiek nemeckého zápasníckeho družstva ochorelo po návšteve hotela blízko Atén na salmonelózu.