SME
Piatok, 18. jún, 2021 | Meniny má VratislavKrížovkyKrížovky

Lepší než viedenský rezeň je vraj kebab

Pri potulkách ulicami veľkého mesta vyhladne každý. Viedenský rezeň známy z kuchýň viacerých štátov, ale aj v stánkoch s občerstvením v rakúskej metropole, stráca na kvalite, lepšie je vraj zasýtiť žalúdok kebabom. Aj keď sa to môže zdať neuveriteľné, ...

Pri potulkách ulicami veľkého mesta vyhladne každý. Viedenský rezeň známy z kuchýň viacerých štátov, ale aj v stánkoch s občerstvením v rakúskej metropole, stráca na kvalite, lepšie je vraj zasýtiť žalúdok kebabom. Aj keď sa to môže zdať neuveriteľné, k takémuto výsledku dospela kontrola rakúskej robotníckej komory.

Namiesto obdivovania mesta si zamestnanci komory posvietili na niekoľko stánkov s rýchlym občerstvením. V troch prípadoch bol rezeň z bravčového mäsa presolený, alebo mal horkú chuť, spôsobenú zrejme prepáleným tukom. Ďalšie dva testované kúsky dokonca neboli najčerstvejšie.

Skryť Vypnúť reklamu

Kebab dopadol pri hodnotení lepšie. Len jeden kus, ktorý stojí okolo troch eur, označili ako pokazený. V ďalšom prípade neboli dodržané hygienické pravidlá. „Celkovo to bol ešte relatívne potešiteľný výsledok, kiežby sa to dalo povedať o všetkých produktoch,“ povedal jeden z testujúcich.

Stánkov, ktoré ponúkajú rezne, párky v rožku, klobásky či kebaby z rôznych druhov mäsa, je v Rakúsku veľa a úspešne konkurujú svetovo rozšíreným reštauráciam s rýchlym občerstvením. (čtk)

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  2. Zázračná škola so zelenou strechou
  3. Blíži sa leto a s ním aj zvýšené utrácanie peňazí našimi deťmi
  4. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  5. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  6. Crème de la crème po slovensky
  7. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  8. Dream job pre programátorov: Silicon Valley na Slovensku
  9. Po Slovensku na motorke
  10. Jablone prinesú ovocie v podobe komfortného bývania
  1. Granátové jablko prekvapí vás chuťou i aktívnymi látkami
  2. Dovolenka v Chorvátsku: stavte na overenú a obľúbenú klasiku
  3. Ako sa v lete správne starať o citlivú detskú pokožku?
  4. Driverama má strategické partnerstvo s nemeckým Stop + Go
  5. Správna strava po tréningu: Siahnite po 100 % smoothie a šťavách
  6. Zázračná škola so zelenou strechou
  7. Čučoriedky - dokážu ochrániť váš zrak?
  8. Crème de la crème po slovensky
  9. Rady nad zlato: Naučte sa pripraviť dezerty ako z cukrárne
  10. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový?
  1. Viete, čo jete, keď si kupujete pečivo dopečené v predajni? 27 591
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 12 012
  3. Stačí mi elektromobil? Pozreli sme sa, ako je to s dojazdom 11 704
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 776
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 7 483
  6. Je lepšie zobrať si rozkladateľný obal alebo vytriediť plastový? 7 354
  7. Po Slovensku na motorke 6 000
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 5 851
  9. Developer Slnečníc postaví bývanie pri lese. S bazénom aj fitkom 5 258
  10. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť 4 168
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu