Pri potulkách ulicami veľkého mesta vyhladne každý. Viedenský rezeň známy z kuchýň viacerých štátov, ale aj v stánkoch s občerstvením v rakúskej metropole, stráca na kvalite, lepšie je vraj zasýtiť žalúdok kebabom. Aj keď sa to môže zdať neuveriteľné, ...
Písmo:A-|A+ Diskusia nie je otvorená
Pri potulkách ulicami veľkého mesta vyhladne každý. Viedenský rezeň známy z kuchýň viacerých štátov, ale aj v stánkoch s občerstvením v rakúskej metropole, stráca na kvalite, lepšie je vraj zasýtiť žalúdok kebabom. Aj keď sa to môže zdať neuveriteľné, k takémuto výsledku dospela kontrola rakúskej robotníckej komory.
Namiesto obdivovania mesta si zamestnanci komory posvietili na niekoľko stánkov s rýchlym občerstvením. V troch prípadoch bol rezeň z bravčového mäsa presolený, alebo mal horkú chuť, spôsobenú zrejme prepáleným tukom. Ďalšie dva testované kúsky dokonca neboli najčerstvejšie.
Kebab dopadol pri hodnotení lepšie. Len jeden kus, ktorý stojí okolo troch eur, označili ako pokazený. V ďalšom prípade neboli dodržané hygienické pravidlá. „Celkovo to bol ešte relatívne potešiteľný výsledok, kiežby sa to dalo povedať o všetkých produktoch,“ povedal jeden z testujúcich.
Stánkov, ktoré ponúkajú rezne, párky v rožku, klobásky či kebaby z rôznych druhov mäsa, je v Rakúsku veľa a úspešne konkurujú svetovo rozšíreným reštauráciam s rýchlym občerstvením. (čtk)