Po prianí bon apetit vám nemusí vždy chutiť

Paríž 31. augusta (TASR) - Tohtoročná inšpekcia vo francúzskych stravovacích zariadeniach, trvajúca od skorého júla do polovice augusta, ukázala, že ...

Paríž 31. augusta (TASR) - Tohtoročná inšpekcia vo francúzskych stravovacích zariadeniach, trvajúca od skorého júla do polovice augusta, ukázala, že niektoré delikatesy môžu byť ťažko stráviteľným sústom.

Francúzska reštaurácia je v predstavách mnohých turistov miestom, kde dostanete výborné víno, obsluha je milá a rýchla, privítanie vrelé a srdečné.

Z takmer 30.000 inšpekcií hotelov, reštaurácií, kaviarní, supermarketov či zariadení s rýchlym občerstvením, ktoré uskutočnili inšpektori z vládneho úradu na ochranu spotrebiteľa, sa však až 15 percent skončilo napomenutím, pokutami a žalobou.

"Je mi ľúto, ale musím konštatovať, že situácia sa veľmi podobá tej z predchádzajúceho roka," povedal hovorca úradu. "Reštaurácie a kaviarne dopadli najhoršie, vo viac ako 20 percentách z nich sme našli niečo nevyhovujúce."

Najčastejšími nedostatkami boli predaj tovaru po záručnej dobe, podávanie "čerstvého" jedla, aj keď išlo o rozmrazený polotovar, zámena neznačkových vín za značkové, nečistoty v kuchyni.

Väčšina nedostatkov však bola zistená v sezónnych baroch a reštauráciách, ktoré sú otvorené iba niekoľko mesiacov v roku a sú ľahko identifikovateľné.

"Je to spôsobené nenásytnosťou, extrémnymi teplotami alebo ľahkovernosťou turistov, že každý rok prinesie toľko nedostatkov týkajúcich sa základných pravidiel slušnosti, hygieny a bezpečnosti? Alebo je to beznádejný francúzsky amatérizmus, čo poškodzuje našu reputáciu v zahraničí?, pýta sa denník Le Figaro.

12 mr dem

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Cestovanie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu?
  2. Odborári pokračujú v zbieraní podpisov za zastropovanie dôchodku
  3. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  4. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's?
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Rozprávkové tankovanie
  2. AAA Auto zorganizovalo autogramiádu
  3. Union ponúka množstvo výhod pre deti aj matky
  4. Umenie investovať: Nemusíte byť znalec, aby ste zhodnotili krásu
  5. Dana Kleinert sa vzdáva v prospech zmeny v Starom Meste
  6. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno
  7. Tip hypošpecialistu: Najlepší čas na Adlerovu je teraz!
  8. Jana Vaľová: Pokračujme po dobrej ceste
  9. Dôležité zmeny v založení s.r.o. od 1.9.2018
  10. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro
  1. Odborníčka na výživu: Večera maximálne 4 hodiny pred spánkom 21 465
  2. Stíhame napredovať s technológiami? Môže už byť neskoro 12 880
  3. Kvíz o zatepľovaní zvládne iba odborník. Trúfate si? 12 418
  4. Poznáte zaujímavosti Malty? Tieto lákajú turistov najviac 11 391
  5. Koho výrobky naozaj kupujete v McDonald's? 9 043
  6. Bezpečné bývanie pre rodiny s deťmi? Na toto nezabudnite 8 515
  7. Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje 6 911
  8. Reportáž: Ako sa vyrába slovenské akostné víno 6 029
  9. Pokazila sa Vám práčka či chladnička? Nevolajte opravára! 4 858
  10. Koľko minút pracujeme na jednu kávu či novú kuchyňu? 4 326